112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Zwolse MBO-studenten ondergaan vrijwillig Pepperspray ervaring

Zwolle – Maandagmiddag hebben studenten van Landstede MBO Veilig en Beschermd, HTV (handhaver toezicht en veiligheid), vrijwillig ervaren hoe het voelt om pepperspray in je ogen te krijgen.

Het merendeel van deze studenten wil later bij de politie of Koninklijke Marechaussee werken, daarom is het goed om te ervaren hoe je reageert wanneer je pepperspray in je ogen krijgt.

In de praktijk komt het wel eens voor dat wij tijdens een aanhouding met verzet met ons gezicht in de walm van zojuist gespoten pepperspray moeten werken. Wij moeten dan kunnen blijven handelen, vandaar deze oefening.

Pepperspray zorgt voor een hevige pijnprikkel in de ogen. De persoon die “gepepperd” is knijpt uit reactie zijn/ haar ogen dicht waardoor hij/ zij gedesoriënteerd raakt.

Op de filmpjes zie je hoe mede studenten de door pepperspray “verblinde” student helpen om “in veiligheid te komen” en om zijn/ haar ogen uit te spoelen met water.

Het ondergaan van de pepperspray is ook een onderdeel van de politie opleiding op de Politieacademie. Dinsdag waren de studenten van Deltion Zwolle aan de beurt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button