Nieuws uit ZwolleSportVideo SportVoorpagina

Video – Wedstrijdverslag 1/8 Triathlon Zwolle Milligerplas

Door: Evert Jan Pasman, met dank aan Vechtdal leeft TV, Herman Martens en Henk Veurink

Zwolle -Tijdens 1/8 triathlon in Zwolle waren de hoogste treden bij de mannen en vrouwen voor dezelfde atleten als de editie van 2017. Marije Dankelman uit Ommen won net als vorig jaar bij de dames de triathlon nabij de Milligerplas en Ruben Slot uit Dalfsen kwam bij de mannen als eerste over de meet.

Marije Dankelman deed 8 minuut 35 over de oversteek van 500 meter door de Milligerplas op 4 seconden gevolgd door Elianne Huitema. Tijdens het fietsen nam ze ruimer afstand. Bij het looprondje van 5 kilometer was ze ook de snelste zodat ze uiteindelijk in 1 uur 6 seconden en 17 seconden finishte, ruim zes minuten voor nummer twee.

Ruben Slot maakte reeds het verschil op het zwemmen en stak ook tijdens de andere onderdelen, 20,7 kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen, met kop en schouders boven de rest uit. Hij finishte net niet binnen het uur, maar zijn één uur en twee seconden was toch zes tellen sneller dan zijn winnende tijd van vorig jaar. Ook Slot kende een eenzame race, Jordi Fuhler eindigde op ruim vier minuten als tweede.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button