LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

In beeld: Vredeswandeling; ‘ondanks verschillen kunnen we toch met elkaar op lopen’

Foto's © Peter Denekamp

Zwolle –  Donderdagavond liepen tientallen deelnemers de Walk of Peace in Zwolle. Deze vredeswandeling die startte in het Ter Pelkwijkpark bij het oorlogsmonument ging onder andere via de Zwolse Synagoge en de Stolpersteine aan de Buitenkant.


De Walk of Peace is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen.

Veel mensen verlangen naar ontmoeting. Verbinding met de ander, die vaak een vreemde blijft. Wat ons bindt is het verlangen naar vrede, verdraagzaamheid. Prettig met elkaar samenleven. Respect voor elkaars gewoonten en ideeën. Daarom lopen we samen de Walk of Peace.

Synagoge Zwolle

De Walk of Peace opent deuren. Bijvoorbeeld naar gebedshuizen, buurthuizen en monumenten, maar ook naar andere mensen en nieuwe ontmoetingen.

Bloemen leggen bij struikelstenen op Buitenkant

De Walk of Peace inspireert: we verbinden ons met elkaar in de buurt, maar ook met mensen waar ter wereld ook die leven met geweld. We laten zien dat vrede mogelijk is, gewoon door het te doen.

De ander is niet langer een vreemde meer, maar iemand waarmee we al wandelend in gesprek raakten – en met wie we meer delen dan we dachten.

Tijdens de Walk of Peace zetten we al wandelend een stap op weg naar vrede.

Vrede, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het helaas niet. Gelukkig zijn er op veel plekken moedige mensen die zich hiervoor inzetten. In Nederland en daarbuiten. Mensen die écht naar elkaar luisteren en mensen samenbrengen.

Bron: PAX Vredesweek

Tijdens de Nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, lieten duizenden mensen zien dat het anders kan. In het hele land werden honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van vieringen tot debatten. Al die lokale activiteiten kwamen samen in één nationale Vredesweek.
Back to top button