Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video | Voorbeschouwing PEC Zwolle – Vitesse

Zwolle – Zaterdagavond staat de competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle en Vitesse op het programma. Het duel begint om 20.45 uur en wordt gespeeld in het MAC3PARK stadion. In deze voorbeschouwing worden onder meer de vorm van beide ploegen en de recente ontmoetingen uitgelicht.

Vorm

Vitesse is na 24 speelronden de nummer zeven van de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach Henk Fraser verloor acht keer, speelde zesmaal gelijk en trok tien keer aan het langste eind. De meest opvallende overwinning van Vitesse dit seizoen was tegen Feyenoord. In de kwartfinale van de KNVB Beker schakelde Vitesse de huidige koploper van de Eredivisie verrassend uit. Feyenoord, dat vorig jaar nog de beker won, werd in Arnhem met 2-0 verslagen. In datzelfde bekertoernooi bereikte Vitesse afgelopen woensdag de finale door in Rotterdam met 1-2 van Sparta te winnen. PEC Zwolle heeft op de ranglijst van de Eredivisie twaalf punten minder dan Vitesse en staat hiermee op een dertiende plaats. De selectie van trainer/coach Ron Jans verloor twaalf keer, speelde zesmaal gelijk en trok zes keer aan het langste eind.

Recente ontmoetingen

Sinds PEC Zwolle weer op het hoogste voetbalniveau van Nederland speelt, kwamen de Blauwvingers Vitesse elf keer tegen. Van deze ontmoetingen won de Zwolse equipe slechts éénmaal. In Zwolle werd medio 2014 met 2-1 gewonnen van de Arnhemmers. Maikel van der Werff, nu speler van Vitesse, en Stef Nijland maakten de doelpunten voor de thuisploeg. De meest recente ontmoeting tussen de ploegen kende een bizar slot. Na een zwakke eerste helft van de Blauwvingers, waarin het met 2-0 achterstond, begonnen de Zwollenaren sterk aan het tweede bedrijf. Bart Schenkeveld stond volledig vrij bij een hoekschop en kopte mooi binnen. In de blessuretijd leek het erop alsof doelman Mickey van der Hart de hoofdrol op zou eisen. De keeper ging mee naar voren bij een corner en volleerde op fraaie wijze tegen de lat. In de tegenstoot die volgde, bepaalde Nathan de eindstand op 3-1.

Oude bekende

Een speler die zowel bij PEC Zwolle als Vitesse onder contract heeft gestaan is Fred Benson. Benson verhuisde als jongen van acht jaar van Ghana naar Nederland. In Nederland ging hij voetballen bij de amateurclubs FC Amstelland en AVV Zeeburgia, waarna hij de stap maakte naar de jeugdopleiding van Ajax. Echter lukte het de aanvaller niet om de stap te maken naar de hoofdselectie van Ajax. Na een oefenwedstrijd bij Vitesse kreeg Benson een belletje van toenmalig trainer/coach Theo Bos dat hij kon komen. Bij Vitesse speelde hij in totaal 55 officiële wedstrijden, waarin hij 15 doelpunten maakte. Hierna maakte de aanvaller de overstap naar RKC Waalwijk en speelde hij ook nog in de competities van Polen en China. In 2012 keerde hij terug in Nederland en tekende een contract bij PEC Zwolle. Benson speelde 69 officiële wedstrijden voor de Blauwvingers waarin hij 22 doelpunten maakte. Na zijn periode bij PEC Zwolle vertrok de aanvaller weer naar het buitenland. Benson kwam uit voor FC Sheriff Tiraspol uit Moldavië en Rapid Boekarest in Roemenië. Vorig seizoen keerde hij terug in Nederland om één seizoen bij IJsselmeervogels te spelen. Momenteel komt hij weer uit in de Jupiler League bij RKC Waalwijk.

Meer informatie

PEC Zwolle – Vitesse staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Roekel en Zeinstra. De vierde official bij het duel tussen de Zwollenaren en Arnhemmers is dhr. Van den Kerkhof.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button