Voorpagina

ArtEZ allerbeste masteropleiding van ons land

ARNHEM – 2 maart 2017 Uit de zojuist verschenen Keuzegids Masters 2017 blijkt de masteropleiding DAI Art Praxis (Dutch Art Institute) van ArtEZ hogeschool voor de kunsten is beoordeeld tot de allerbeste masteropleiding van Nederland van alle HBO en WO masteropleidingen.
Samen met de master Werkplaats Typografie (officieel master Typografie) krijgen deze masters het predicaat topopleiding en behoren zij volgens de Keuzegids Masters 2017 tot de top van het Nederlandse HBO en WO onderwijs.

ArtEZ zet steeds meer in op onderzoek binnen de kunsten. Dit vertaalt zich naar meer kwalitatieve masteropleidingen. Naast de genoemde twee topopleidingen biedt ArtEZ ook de masters Architectuur, Interieur Architectuur, Fashion Design, Fashion Strategy, Klassieke muziek, Jazz & pop, Popacademie, Mediamusic, Kunsteducatie, Artist Educator, Muziektherapie, Muziektheater en Theatre Practices.

De keuzes voor onderzoek worden gebaseerd op vraagstukken vanuit de praktijk. Zo werkt ArtEZ aan de kwaliteit van het onderwijs voor de studenten en voegt kunstonderwijs steeds meer waarde toe aan de samenleving. De recent door minister Bussemaker bekostigde en geaccrediteerde master Muziektherapie in Enschede is hier een mooi voorbeeld van.

“Na het succes van onze bacheloropleidingen nu ook erkenning voor onze masteropleidingen”
Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, is blij met het resultaat: “Na de mooie resultaten van onze bacheloropleidingen uit de Keuzegids HBO, is het mooi te zien dat ook enkele van onze masteropleidingen tot de top van Nederland behoren. Opnieuw lijken alle inspanningen die het onderwijs verricht op het gebied van kwaliteit en onderwijsvernieuwing met de ondersteuning vanuit de organisatie haar vruchten af te werpen.”

Over Keuzegids Masters
De Keuzegids Masters komt jaarlijks uit en oordeelt op basis van studenttevredenheid in de Nationale Studentenenquête en expertoordelen uit accreditaties van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Topopleidingen onderscheiden zich volgens Keuzegids positief binnen de eigen discipline en scoren 76 punten of hoger en mogen daarom een kwaliteitszegel dragen.

Over ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten
ArtEZ hogeschool voor de kunsten is een hbo-opleiding met locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle. ArtEZ leidt op voor beroepen waarin kunst, kennis en creativiteit centraal staan.
ArtEZ brengt praktijkexperts en denkers binnen het kunstonderwijs samen om studenten te stimuleren hun ervaring uit te breiden buiten de traditionele grenzen van de hedendaagse kunst en het hedendaagse onderwijs.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button