Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleTV KortVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO Stadsfestival Zwolle sfeervolle opening theaterseizoen; op en rond het water

Zwolle – Van vrijdag 2 t/m zondag 4 september 2016 vindt de vijfde editie van het Stadsfestival plaats. Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle.

 

Watertaxi

Het programma wordt verdeeld in twee categorieën: ‘Op het Water’ maken bezoekers gebruik van bootjes om één van de verschillende vaarroutes te volgen en ‘Langs de Kade’ kunnen voorstellingen te voet worden bezocht. Nieuw dit jaar ‘Tussen Wal en Schip’, bij deze voorstellingen kunt u zich door een vaartaxi naar de locatie laten brengen of u kunt hier op eigen gelegenheid naar toe gaan.

Thorbeckegracht concert in teken musicals

Een bijzondere plaats neemt het Thorbeckegracht concert in. Op zaterdagavond wordt op een groot drijvend podium in de Thorbeckegracht het jaarlijkse concert gegeven. Dit jaar met als thema Musicals in Concert. Een avond vol met muziek uit de bekende musicals waaronder The Lion King, The Bodyguard en Ramses. Het begint om 8 uur ’s avonds en de toegang is gratis.

Grote Zwolse namen

En dit jaar ook weer alle grote theater en muziekgroepen uit Zwolle, zoals De Jonge Honden, Theater Gnaffel, Kameroperahuis, het Britten Strijkorkest en bijvoorbeeld musici van Artez die vanaf het water te beluisteren zijn.

Rodetorenplein: gratis voorstellingen

Het Rodetorenplein is het Festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en dient als vertrekpunt voor de bootjes die u meenemen op ontdekkingstocht langs de grachten. Daar kan ook gegeten worden in het nieuwe Festivalrestaurant La Cantina. Het Rodetorenplein is ook het gedeelte waar genoten kan worden van gratis straattheater, kinderactiviteiten en concerten.

 

Programma Stadsfestival

Gerelateerde artikelen

Back to top button