Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[Video] PEC Zwolle verliest, maar bereikt play-offs!

Zwolle – PEC Zwolle heeft de laatste reguliere competitiewedstrijd met 1-3 verloren van PSV. Het Zwolse doelpunt werd gescoord door Ouasim Bouy. De Blauwvingers zijn desondanks geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. Dit aangezien PEC Zwolle op een mooie achtste positie in de Eredivisie is geeïndigd. Daarnaast mocht tegenstander PSV zich door deze overwinning kronen tot landskampioen. PEC Zwolle feliciteert de Eindhovenaren met deze schitterende prestatie.

Zwolle eindigt door de resultaten van Feyenoord – NEC (1-0), FC Twente – Vitesse (2-2) en FC Groningen – Heracles Almelo (2-1) op plaats acht en treft FC Utrecht in de play-offs. ,,Ik heb er zin in, laat Utrecht maar komen”, zegt doelman Kevin Begois. Ook PSV viert een feestje, de club wordt door het puntverlies van Ajax landskampioen in Zwolle.

In het eerste half uur was het PEC Zwolle dat het betere van het spel had. Er waren ook kansen voor onder meer Ouasim Bouy, Lars Veldwijk en Queensy Menig, maar doelpunten leverde dit niet op. Aan de andere kant kon Luciano Narinsgh richting doelman Kevin Begois, maar Thomas Lam kon net op tijd ingrijpen. Toch waren het de bezoekers uit Eindhoven die op voorsprong kwamen. Jürgen Locadia schoot met een geplaatst schot de openingstreffer binnen. Vlak voor rust werd het zelfs 0-2. PSV-aanvoerder Luuk de Jong gaf met zijn hoofd de bal het beslissende tikje uit een hoekschop. In die fase was PSV ook de betere ploeg. Logisch ook, want de ploeg van trainer Phillip Cocu wist dat het moest winnen in Zwolle om nog kans te houden op het kampioenschap.

Tien minuten na rust veerde het publiek in het IJsseldelta stadion op. Er werd gescoord in Doetinchem door De Graafschap (1-1), waardoor PSV virtueel kampioen was. Dat zorgde voor vreugde in het Zwolse stadion, vooral bij de supporters in het uitvak. Ondertussen bracht Ouasim Bouy de spanning terug in de wedstrijd met de 1-2. Een minuut later was het Luuk de Jong die alweer voor 1-3 zorgde. Dat bleek de eindstand, waarna er vooral naar de andere velden werd gekeken. Uiteindelijk bleek het voor zowel PEC Zwolle als PSV goed nieuws. De Eindhovenaren werden kampioen, Zwolle heeft een plek in de play-offs. ,,Een bekroning voor ons seizoen, ondanks deze nederlaag”, vertelde Dirk Marcellis, terwijl PSV gehuldigd werd. ,,Leuk, nog minimaal twee wedstrijden erbij. Utrecht is een goede ploeg, waar we dit jaar in de competitie geen resultaat hebben gehaald”, wist Bart van Hintum nog. ,,Het wordt misschien wel tijd om wat goed te maken, maar dat zegt niet zoveel. We kijken er naar uit”, stelde doelman Begois.

Komende donderdag en zondag wacht FC Utrecht in de play-offs. Informatie over de kaartverkoop en de aanvangstijden zijn elders te vinden op deze website.

PEC Zwolle – PSV 1-3 (0-2)

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaarten: Dekker, Lam, El Hasnaoui (PEC Zwolle), Arias (PSV)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Brama (80. Hebling), Dekker (62. El Hasnaoui), Becker, Bouy, Menig (80. Ehizibue), Veldwijk

PSV: Zoet, Arias, Moreno, Bruma, Willems (69. Brenet), Propper, Guardado, Van Ginkel, Narsingh (75. Jozefzoon), De Jong, Locadia

Scoreverloop:
34. Locadia 0-1
43. De Jong 0-2
66. Bouy 1-2
67. De Jong 1-3

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button