Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

McDonald’s verzorgt Moederdagontbijt

Zwolle – Een verrassing voor alle moeders die op dit moment in Ronald McDonald Huis Zwolle logeren: ze werden vanmorgen getrakteerd op een speciaal Moederdagontbijt van McDonald’s. Ook vaders en broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Isala prikten een vorkje mee.

Medewerkers van McDonald’s waren vanmorgen al vroeg in Ronald McDonald Huis Zwolle aanwezig om alle families te trakteren op versgebakken croissants, jus d’orange, yoghurt en vers fruit. “Ontzettend attent dat McDonald’s deze moeders, die in een heftige periode zitten omdat hun kind ziek is, zo in het zonnetje zet“, zegt Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle. “Ze steken de families op deze manier een hart onder de riem.

Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer McDonald’s restaurants in Zwolle, Heerde en Kampen, vult aan: “Vandaag is een bijzondere dag voor iedere moeder in Nederland, maar zeker voor die moeders die in een Ronald McDonald Huis verblijven, dicht bij hun zieke kind. Het is prachtig dat dit kan, want het is als vader of moeder ondenkbaar dat je niet dicht bij je zieke zoontje of dochtertje kunt zijn. Als partner van het Ronald McDonald Kinderfonds zetten we deze moeders dan ook graag extra in het zonnetje!”

In Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Isala. Door op loopafstand van het ziekenhuis te verblijven, zijn ze altijd in de buurt voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Dat is een veilig gevoel voor zieke kinderen, voor wie het ziekenhuis een angstige omgeving is. Het Ronald McDonald Huis telt 8 gastenkamers, die elk een eigen badkamer hebben, en een gemeenschappelijke keuken en eetkamer. Juist die ruimtes werden vanmorgen opgefleurd door de geur van versgebakken broodjes en het geklets van families die samen een ontbijtje nuttigden.
MoederdagontbijtinRonaldMcDonaldHuisZwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button