Voorpagina

Referendum vrije koopzondag voor Zwolle

Zwolle – Het ‘Collectief Vrij ondernemen Zwolle’ wil een referendum om de vrije koopzondag in Zwolle af te dwingen. Daarvoor wordt vanaf woensdag een actie gestart via een website, flyers en een animatiefilmpje. Met de actie wil het CVOZ eerst 5.500 handtekeningen verzamelen die nodig zijn om een referendum op te starten.

Familie Pierik wil winkelen op zondag

Met een animatiefilmpje wordt het publiek opgeroepen voor vrije koopzondagen te stemmen. In het filmpje wordt de familie Pierik als voorbeeld genomen. Zij willen op zondag naar het museum, lekker lunchen in de stad of shoppen omdat dat op andere dagen niet lukt. Vader Marco werkt 5 dagen in de week en op zaterdag gaan de kinderen naar de sportclubs. Zondag is voor hen de dag dat ze iets samen kunnen doen. Ook onderneemster Wendy speelt een rol in de animatie. ‘Ze heeft een leuke kledingwinkel. Ze kan de extra op zondag best goed gebruiken. Maar op zondag mag de winkel niet open van de gemeente. Zonder de extra omzet wordt het financieel heel lastig voor Wendy. En dat betekent dat Wendy het met minder personeel moet doen.’, aldus het filmpje.

Vrije keuze of ondernemer open gaat

Het CVOZ  wil dat Zwolle de koopzondagen vrijgeeft om ondernemers gelijke kansen te bieden en om ondernemers de ruimte te geven daarin hun eigen keuzes te maken. ‘De maximaal twaalf koopzondagen van nu zijn niet meer van deze tijd! Geef de zondagsopenstelling ten spoedigste vrij en laat ondernemers zelf beslissen!’, aldus het CVOZ. Ze willen dat de ondernemer zelf mag beslissen of zijn winkel open gaat op zondag.

Grote ketens vertegenwoordigt in CVOZ

In het CVOZ zijn bijna alle grote winkelketens in Zwolle vertegenwoordig: IKEA, Ondernemers Centrum Zwolle (w.o. MediaMarkt, V&D, HEMA, Score, Chaisin, De Schoenenfabriek, Pistache, Rituals, Hunkemöller enz., daarin gesteund door Citycentrum Zwolle) GAMMA Zwolle Ondernemersclub Marslanden Zwolle (Tuinland) Woonboulevard Zwolle (met o.a. Kwantum en Leen Bakker) WC Stadshagen InRetail (brancheorganisatie in retail non-food)).

 

A.s. woensdag gaat de website www.zwolleopen.nl online. Hierop kan de petitie voor een vrije koopzondag worden getekend. Bij 5.500 handtekeningen kan een referendum worden gestart.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button