Kunst & CultuurNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Video – Ophaaldag bioscoopstoelen oude De Kroon bioscoop

Zwolle – Het was vandaag afhaaldag bij de oude Cinema de Kroon aan het Gasthuisplein. Zo’n negen honderd bioscoopstoelen verruilden van eigenaar. Afgelopen week werden de stoelen aangeboden via Facebook. De Zwolse Stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’ mocht de stoelen verkopen en de opbrengst gebruiken. Binnen een dag waren alle stoelen vergeven.

Het was een hele klus voor de vrijwilligers van de stichting. Zij hebben de afgelopen twee dagen alle stoelen losgemaakt en voorzien van naamkaartjes van de kopers. Vervolgens werden de stoelen vandaag opgehaald en met busjes, aanhangers en een vaak hele krappe kofferbak naar huis vervoerd. Daar vonden ze een nieuwe bestemming in een thuisbioscoop of zullen ze worden gebruikt door bijvoorbeeld een festival organisator.

Foto: ©Rick Westerink - RTV Focus Zwolle 2017
Foto: ©Rick Westerink – RTV Focus Zwolle 2017

Ondanks dat niet alle stoelen vandaag zijn opgehaald is naar verwachting zo’n 9 duizend euro opgehaald met de actie. Dit is inclusief de opbrengst van de veiling van de lichtreclame letters bovenop de gevel. Deze veiling, met veilingmeester Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle en beschermheer van de stichting, bracht 1.500 euro op.

Foto: ©Rick Westerink - RTV Focus Zwolle 2017
Foto: ©Rick Westerink – RTV Focus Zwolle 2017
Schipper mag ik ook eens varen

Volgende week wordt gestart met de sloop van de oude bioscoop. Op de plaats komt een appartementen complex. Op de benedenverdieping komen winkels.

Een zorgeloze meerdaagse vaartocht voor mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen. De stichting zet zich in om maatschappelijke deelname, integratie en emancipatie van deze mensen te bevorderen. Het doel is een belangrijke bijdrage te leveren aan het terugdringen van het isolement waarin velen zich bevinden. Onder hen zijn ook familieleden en verzorgers.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button