Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerst sneeuwval, komende nacht ook gevaar voor ijzel

Zwolle – Vanavond en vannacht trekt van het zuidoosten uit opnieuw een neerslaggebied over het land. Er valt sneeuw, maar op veel plaatsen ook regen of natte sneeuw. Op een enkele plek is ijzel niet uitgesloten. De kans op gladheid is groot. De minima liggen tussen +1 en -2 graden. Morgen wordt het in de loop van de ochtend droog. In de middag breekt de zon vaker door en wordt het 2 tot 7 graden. Na het weekeinde wordt het nog veel zachter en is het veelal zonnig.

Uitgebreid weekend weer

In de nacht naar zondag trekt het tweede neerslaggebied van zuidoost naar noordwest over het land. Het zuidwesten en noordoosten lijken vrijwel droog te blijven. Elders valt sneeuw, natte sneeuw of regen en het kan lokaal ook ijzelen. In het meest extreme geval kan er 5 cm sneeuw vallen. Waarschijnlijk blijft het sneeuwdek beperkt tot 1 tot 3 cm. Marco Verhoef, meteoroloog van Weerplaza: “Mocht de lucht een fractie warmer zijn dan valt er geen sneeuw, maar kan het gaan ijzelen. In plaats van gladheid die goed zichtbaar is, wordt de situatie op de weg dan veel verraderlijker.” Met name tussen vanavond 21 uur en zondagochtend 10 uur geldt het gevaar voor ijzel, in delen van het land.

In de loop van zondagochtend trekt de winterse neerslag via het noordwesten weg. Aan het eind van de ochtend is het zo goed als overal droog denkt Weerplaza en daarna begint het overal te dooien. ’s Middags schijnt de zon van tijd tot tijd. Mocht er nog een bui vallen dan zal dat regen zijn. Uiteindelijk wordt het 2 tot 5 graden in Zwolle. Gladheid is dan uiteraard snel weer verdwenen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button