112 nieuwsNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Video – Gesprongen waterleiding Blaloweg zet fietspad blank

Zwolle – Een deel van het fietspad Blaloweg, ter hoogte van Scania is donderdagochtend ondergelopen door een gesprongen waterleiding.

Het gaat om een transportleiding die spontaan is gesprongen bij een koppelingspunt. Vitens is ter plaatse en is begonnen met het uitgraven van de leiding die op ongeveer anderhalve meter diepte zit. Daarna werd de pomp aangesloten om het water uit het gat te pompen, waarna de zaak gerepareerd kan worden. ‘Een heel koud klusje’ volgens de mannen, die met temperaturen tegen het vriespunt de leiding moeten repareren.

Omdat het om een transportleiding gaat zijn er geen huishoudens of bedrijven die zonder water zitten. Deze gesprongen transportleiding vervoert water naar het gebied Zwarte Waterland.

Hoelang de reparatie precies gaat duren is nog niet duidelijk. Het fietspad en een wegvak zijn tijdelijk afgezet.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Geef een reactie

Back to top button