EconomieNatuur & DuurzaamNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleProgramma'sTV KortVideo NieuwsVoorpagina

Rotondespecialist uit Zeist gaat 8 ‘reclame’ rotondes in Zwolle inrichten

Zwolle- Het bedrijf de Rotondespecialist uit Zeist gaat vanaf 1 maart 2017 8 rotondes in Zwolle onderhouden. Dit betekent dat het bedrijf verantwoordelijk wordt voor de inrichting en het onderhoud van de rotondes die met name in de wijk Stadshagen liggen.

In 2012 besloten burgemeester en wethouders een proef te doen met het adopteren of sponsoren van rotondes door bedrijven. Het bedrijf is daarbij voor een periode van vijf jaar verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de rotonde. In ruil daarvoor mag het een reclamebord op de rotonde plaatsen. Daarmee bespaart de gemeente op de onderhoudskosten.

10 van de 25 rotondes in Zwolle zijn geadopteerd

Tien van de vijfentwintig Zwolse rotondes zijn de afgelopen jaren door bedrijven onderhouden. Omdat de overeenkomst met een van de bedrijven per 1 maart afloopt hebben burgemeester en wethouders de proef geëvalueerd. Zwollenaren vinden de rotondes er een stuk mooier uitzien. Voorheen waren deze rotondes kaal of met gras ingezaaid, de bedrijven hebben ze aangekleed met groene beplanting en bloeiende bloemen.

Voorheen waren deze rotondes kaal of met gras ingezaaid, de bedrijven hebben ze aangekleed met groene beplanting en bloeiende bloemen.

Daarom hebben b en w besloten de adoptie en sponsoring van deze 10 rotondes voort te zetten. Voor de rotondes aan de Wijheseweg (geadopteerd door Tuinland en ingericht door Harry Pierik) en de Stadshagenallee (Akwaak Concepten) zullen de overeenkomsten in 2018 worden verlengd. Voor de andere 8 rotondes wordt een nieuwe overeenkomst gesloten met de rotondespecialist uit Zeist.

De ROVA blijven vooralsnog in beheer bij de ROVA. Deze zijn al beeldbepalend ingericht.

Het betreft de volgende 8 rotondes: 1. Mastenbroekerallee / Drapenierlaan; 2. Mastenbroekerallee / Klokkengieterlaan: 3. Mastenbroekerallee / Werkerlaan; 4. Mastenbroekerallee / Milligerlaan; 5. Frankhuizerallee / Erfwal; 6. Frankhuizerallee / Bastionstraat; 7. Nieuwleusenerdijk / Steinfurtstraat / Ravenburgstraat; 8. Schuttevaerkade.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button