Kunst & Cultuur

Cibap studenten presenteren restauratie schilderingen van OLV-basiliek

Zwolle – Van de indrukwekkende schilderingen achter het Jozef- en Maria altaar in de Onze Lieve Vrouwebasiliek hebben Cibap studenten van het excellentieprogramma Restauratieschilderen sjablonen gemaakt. Zij presenteerden onlangs hun werk aan de leden van de locatieraad, de basiliekwachters en docenten.

Een prachtige leerzame ervaring waar studenten te maken kregen met vele technieken zoals het overbrengen van de schilderingen op voorbewerkt papier, het uitsnijden van ornamenten en het handmatig mengen van verf. Door middel van de sjabloontechniek brachten de studenten de verf over op papier. In het Historisch Centrum Overijssel bestudeerden de studenten de archiefstukken van de laatste restauratie aan de schilderingen van de Basiliek.

Marcel Logtenberg van de OLV Basiliek verleent graag medewerking aan dit project. “Het is erg belangrijk om cultuur historisch erfgoed door te geven aan een nieuwe generatie vakmensen” geeft hij aan. Over een aantal jaren wordt de binnenzijde van OLV Basiliek gerestaureerd en kunnen de sjablonen samen met de opgedane kennis worden gebruikt bij de restauratie van de schilderingen.

Het Cibap wil talentvolle studenten alle kansen geven zich meesterlijk te ontwikkelen. Bij dit nieuwe programma verdiepen excellente Cibap studenten van het excellentieprogramma Restauratieschilderen zich in het vakmanschap dat leidt tot de titel Meester Restauratieschilder.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button