Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – Appelfabriek aan de Molenkampsweg geopend

Zwolle – Op dinsdag 14 maart openden cliënten van Frion samen met Annamiek van Dalen, bestuurder, de Appelfabriek. Dit vond plaats in de Week van Zorg en Welzijn bij de Molenkamp aan de Molenkampsweg 1 in Zwolle.

In deze nieuwe bakkerij van Frion dragen deelnemers allemaal hun eigen steentje bij, aan het maken en verkopen van de smakelijkste gerechten met appel.

De Appelfabriek

De Appelfabriek is één van de nieuwe innovatieve dagbestedingsconcepten binnen Frion. Deelnemers werken hier samen toe naar het eindproduct. En iedereen doet waar hij goed in is. Zo kan iemand die door een fysieke beperking haar handen minder goed kan gebruiken, mee doen door gebruik te maken van aangepaste apparatuur. En waar de één het recept leest, weegt de ander alle ingrediënten en weer iemand anders zorgt voor goed beslag. Met elkaar zorgen de deelnemers voor goede en lekkere appeltaartgerechten.

Leren en ontwikkelen

De Appelfabriek is gevestigd in het pand van De Molenkamp. Dit werk- en leercentrum van Frion in Dieze-Oost staat midden in de maatschappij. Bezoekers zien dat terug in de producten die de deelnemers maken op de verschillende werkplekken. Van kraamcadeaus en woonaccessoires tot producten van (machinale) houtbewerking. Daarnaast verzorgen deelnemers de catering voor vergaderingen en maken ze nu ook de lekkerste appelgerechten.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button