112 nieuwsNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Verzoek Interpellatiedebat over veiligheidssituatie in Zwolle

Zwolle – Opnieuw is Zwolle geconfronteerd met een geweldsincident, helaas niet voor het eerst. Gisteren werd een explosief aangetroffen aan de deurpost van een café in de Voorstraat. In de Gemeenteraad wordt het gevoel gedeeld dat Zwollenaren zich zorgen maken. Zij voelen zich aangetast in hun veiligheidsgevoel. De Raad voelt mee in die zorgen.

Daarom verzoek ik namens de voltallige Gemeenteraad om een interpellatiedebat, conform artikel 51 van het reglement van orde van de gemeenteraad, over de veiligheidssituatie in Zwolle. Daarbij willen wij vooral van de burgemeester horen welke inzet nodig is om de veiligheid op straat te waarborgen. Wij zouden het wenselijk vinden dat hierbij ook politie en het openbaar ministerie aanwezig zijn, maar vanzelfsprekend gaat het College over haar eigen afvaardiging.

Criminaliteit in onze stad moet een halt worden toegeroepen. Voorkomen moet worden dat criminaliteit verankert in onze stad. Daarbij vertrouwen we er op in het belang van Zwolle dat wij: coalitie en oppositie, Raad en College, stadsbestuur en opsporingsdiensten gezamenlijk met een integrale, daadkrachtige en tegelijkertijd proportionele aanpak alles op alles zetten voor een Zwolle waar Zwollenaren veilig zijn en zich veilig voelen.

Namens de voltallige Gemeenteraad,

Thom van Campen – VVD
Arjan Spaans – CDA
Silvia Bruggenkamp – Swollwacht
Sonja Paauw – D66
Brammert Geerling – SP
Youcef Ben Ali – PvdA
Sylvana Rikkert – GroenLinks
Gerdien Rots – ChristenUnie

Meer bekijken
Back to top button
Close