BinnenstadNieuws uit ZwolleVerkeer

Verkeersmaatregelen tijdens Zomerkermis

Zwolle – Vanaf maandag moet het verkeer rekening in Zwolle rekening houden met de opbouw van de Zomerkermis.

Van 9 tot en met 18 augustus vindt de Zomerkermis plaats op het Rodetorenplein, de Melkmarkt, Grote Markt, Luttekestraat en het Grote Kerkplein. Vanaf maandag tot en met vrijdagochtend wordt de kermis opgebouwd. Op 19 en 20 augustus wordt de kermis afgebroken en wordt het kermisterrein opgeruimd en schoongemaakt.

Verkeer binnenstad

Vanaf maandag 5 augustus tot en met dinsdag 20 augustus moet het verkeer komend vanaf de Blijmarkt rekening houden met stremming op de route Praubstraat, Grote Kerkplein en Sassenstraat. Via de Goudsteeg en Bloemendalstraat is het mogelijk om de Sassenstraat. Dit geldt allen voor verkeer dat het centrum uit wil rijden.

Buslijnen 2 en 3

Buslijnen 2 en 3 van Syntus/ Keolis rijden niet via Jufferenwal-Rodetorenplein-Buitenkant, maar via Pannekoekendijk- Burgemeester Roelenweg/ Schuttevaerkade en omgekeerd. Deze omleiding geldt van 5 tot en met 20 augustus. Bezoekers kunnen de centrumhalte Katwolderplein aan de Pannekoekendijk gebruiken. Dit is de halte voor alle stads- en streeklijnen, die op korte loopafstand van de binnenstad liggen.

Taxistandplaatsen

Taxi’s kunnen vanaf 18.00 uur hun klanten ophalen en afzetten aan de Potgietersingel. Daar zijn tijdelijk de taxistandplaatsen. Uitzondering is tijdens het Stratenfestival (16 augustus). Dan zijn de taxistandplaatsen op de Kamperpoorterbrug en aan Groot Wezenland, vlakbij het Kerkbrugje.

Markt op vrijdag en zaterdag

Tijdens de Zomerkermis is de markt op vrijdag 9 en 16 augustus en zaterdag 10 en 17 augustus op de Oude Vismarkt, het Gasthuisplein en de straten er omheen. Deze straten zijn dan afgesloten voor het verkeer.

Wegsleepregeling binnenstad

Auto’s die fout staan geparkeerd in de binnenstad, worden tijdens de Zomerkermis weggesleept. Op borden op de binnenring staan de beschikbare parkeerlocaties aangegeven.

Parkeerlocaties en -tarieven

Gerelateerde artikelen

Back to top button