Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Wrange start van het seizoen voor PEC Zwolle

Zwolle – Het is PEC Zwolle niet gelukt om de openingswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen winnend af te sluiten. De Zwolse formatie komt via Lennart Thy nog wel op voorsprong, maar Willem II blijkt met 1-3 te sterk.

Uitvallen Clement domper voor Zwollenaren

PEC Zwolle mocht voor het tweede jaar op rij de eredivisie aftrappen. Het eerste kansje was ook voor de Zwollenaren, maar de poging van nieuwkomer Illias Bel Hassani ging voorlangs. Ook Willem II liet zich regelmatig zien voor het Zwolse doel. Ché Nunnely verraste doelman Xavier Mous echter niet in de korte hoek. Na die flitsende beginfase zakte het tempo wat en kwam het duel in evenwicht. Al waren het de bezoekers die wat dreigender waren. Een tegenvaller voor PEC Zwolle en trainer John Stegeman was het uitvallen van Pelle Clement. De middenvelder kon door een blessure niet verder en werd vervangen door Clint Leemans. Een flinke domper aangezien Stegeman ook al Kenneth Paal en Sam Kersten (beiden geschorst) en de langdurig geblesseerden Thomas Lam, Bram van Polen en Mike van Duinen moest missen.

Twee keer raak

Toch was het PEC Zwolle dat als eerste op voorsprong kwam, al kreeg het daarbij hulp van Willem II. Een lange bal van achteruit werd door Tilburger Freek Heerkens met de rug van richting veranderd, terwijl doelman Timon Wellenreuther al kwam uitlopen. Voor Lennart Thy was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het lege doel te werken: 1-0. De vreugde in het MAC3PARK stadion was van korte duur. Vangelis Pavlidis profiteerde van een fout in de Zwolse opbouw, na balverlies van Dennis Johnsen en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1.

In het zadel

Na rust werd het Zwolse leed nog groter. Al binnen twee minuten werd Willem II in het zadel geholpen. Dat deed invaller Clint Leemans onbedoeld. De middenvelder ging bij een vrije trap een luchtduel aan met Sebastian Holmén, maar raakte zelf de bal met de kruin, waarna Xavier Mous in zijn eigen doel kopte: 1-2. PEC Zwolle had daarna veelvuldig het balbezit, maar het slaagde er niet echt in om Wellenreuther te testen. Een kleine twintig minuten voor tijd besliste Pavlidis het duel met de 1-3. Een mooi moment was er nog wel voor Jarno Westerman. De jongeling mocht in de slotfase zijn debuut maken.

Volgende week zondag wacht voor PEC Zwolle de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. Net als vorig jaar is ook nu FC Utrecht de tegenstander. Om kwart voor vijf ’s middags wordt er afgetrapt in de Galgenwaard.

PEC Zwolle – Willem II 1-3 (1-1).
Toeschouwers: 13.824
Scheidsrechter: Manschot
Gele kaart: Westerman (PEC Zwolle) en Pavlidis (Willem II)
Opstellingen:
PEC Zwolle: Mous, Hamer, Reijnen (82. Westerman), Lachman, Nakayama, Dekker, Clement (30. Leemans), Bel Hassani, Elbers (56. Flemming), Thy, Johnsen
Willem II: Wellenreuther, Lewis, Holmén, Peters, Heerkens, Llonch, Saddiki, Vroussai, Köhlert, Pavlidis, Nunnely
Scoreverloop:
39. Thy 1-0
41. Pavlidis 1-1
46. Leemans (e.d.) 1-2
72. Pavlidis 1-3

Foto’s © Henrico van der Dussen
Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button