Nieuws uit ZwolleSportVerkeerVoorpaginaZwolle-Zuid

Verkeersmaatregelen tijdens de 10 mijl van Zwolle-Zuid

Zwolle – Zaterdag vindt de negende editie van de 10 mijl van Zwolle-Zuid plaats. De start en finish vindt plaats aan de Thorbeckelaan ter hoogte van wijkcentrum SIO. Om dit evenement in goede banen te leiden zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. De maatregelen zijn tussen half drie ’s middags en zeven uur ’s avonds van kracht.

De start van de kidsrun is om half drie en de tieners vertrekken een uur later. De volwassen hardlopers starten om vijf uur. Afhankelijk van de inschrijving wordt er 5 of 10 mijl gelopen. De verwachting is dat de lopers uiterlijk zeven uur ’s avonds binnen zijn.

tekst gaat verder onder de foto

Parcours

De lopers starten vanaf de Thorbeckelaan en lopen via de Nieuwe Deventerweg, de Zwarteweg en de Schellerbergweg naar de IJssel. Daar gaat het parcours via de Schellerdijk, de Oldeneelweg, het Beekmanpad en Harculosepad naar Harculo. Via het fietspad langs de IJsselcentraleweg gaan de hardlopers weer terug naar de Thorbeckelaan.

Autoverkeer

Verkeer op de Nieuwe Deventerweg moet tijdens de start van de loop rekening houden met oponthoud. De Schellerbergweg, Kleine Veerweg en wegen in Harculo zijn beperkt bereikbaar. Verkeer naar Ittersum wordt geadviseerd om te rijden via de Troelstralaan.

Tijdens het evenement worden op diverse plekken verkeersregelaars ingezet

Fietsverkeer

Het parcours gaat deels over de fietsroute ‘Rondje Zwolle’. Fietsers die normaliter gebruik maken van de Zwarteweg worden geadviseerd een andere route te nemen. Zo kan men omrijden via de Forelkolk en Eekhoornveld of via de Grenslaan en de Oude Deventerstraatweg.

Bussen

De stadslijnen 6 en 8 van Keolis blijven de normale routes rijden tijdens de 10 mijl van Zwolle-Zuid.

Parcours 10 mijl van Zwolle-Zuid
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button