EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeersmaatregelen bij Menistenbrug wegens bouw nieuwe watertoren

Zwolle – Vanaf 12 juli start Nijhuis Bouw B.v. met de ontmanteling van de oude watertoren en vanaf half september start de bouw van de nieuwe. Beide zaken hebben gevolgen voor het verkeer. Om de veiligheid voor de weggebruikers te waarborgen is de Menistenbrug tijdens de gehele sloopperiode voor al het verkeer afgesloten. Al het verkeer wordt via omleidingsborden omgeleid.

Tijdens de sloop verwijdert de ontwikkelaar de bovenste helft van de watertoren en ook de huidige gevel. Als alles volgens planning verloopt, is de sloop half september afgerond. Dan start de bouw van de nieuwe watertoren en is de Menistenbrug alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Het autoverkeer wordt via borden omgeleid.

De watertoren op de Turfmarkt wordt vernieuwd. Nijhuis Bouw B.V. realiseert hier 21 appartementen. Op de eerste zes verdiepingen komt één appartement per verdieping. De gevel van het onderste deel wordt teruggebracht naar zijn oorspronkelijke staat uit 1892. De bovenste vijf verdiepingen, in het brede gedeelte van de toren, tellen straks drie appartementen per woonlaag. Deze worden opnieuw opgebouwd. De ontwikkelaar verwacht dat de nieuwe watertoren in juni 2018 helemaal klaar is.

Watertoren transformeert naar woontoren
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Geef een reactie

Back to top button