KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Verantwoording nemen voor je huisdier

Zwolle – Een huisdier hebben is ontzettend leuk, maar vraagt ook om veel verantwoordelijkheidsgevoel. Soms levert een te snelle beslissing problemen op. Weet je bijvoorbeeld voldoende over je huisdier? In Zwolle zijn er organisaties die graag helpen bij vragen rondom huisdier(en).

SamenDieren helpt!

SamenDieren zorgt ervoor dat dieren in Zwolle het goed hebben. Inwoners én vele organisaties – verenigd in Dierenteam Zwolle – zetten zich in voor dierenwelzijn. Op samenzwolle.nl/samendieren ontdek je die organisaties en al hun diereninfo, -activiteiten en -vrijwilligersvacatures. Ook lees je de oproepjes van buurtgenoten die hulp vragen bij de verzorging van hun huisdier.

Dierenwelzijn

Huisdieren geven liefde, vriendschap én gezelligheid. Ze vullen zelfs soms een emotioneel gat op en kunnen bijvoorbeeld alleenstaande (ouderen) een uitkomst bieden. Het welzijn van de dieren hoort daarbij wel steeds voorop te staan. Een dierenhouder moet dus zeker weten dat zijn dieren dierwaardig kunnen leven in en rond het huis, waarbij ook gedacht moet worden aan welzijnsmaatregelen in geval van verplaatsing en vervoer. Het is aan te raden uit te zoeken waar het dier(en) behoefte aan heeft. SamenDieren kan ook hierbij helpen.

Het leven na de lockdown

Als eigenaar van een huisdier(en) is het aan te raden vooruit te denken en na te denken over wat er na COVID-19 zal gebeuren met het huisdier(en). Ook is het slim het huisdier(en) zoveel mogelijk voor te bereiden op een terugkeer naar een normale routine, waarin niet iedereen continu thuis zal zijn.

Plaats een oproep!

Ligt er een vraag waar een ander bij zou kunnen helpen? Plaats dan een oproep op SamenZwolle met de hulpvraag. Voor bijvoorbeeld gezelschap voor het huisdier(en), het uitlaten van het huisdier(en) of andere vragen rondom huisdier(en)

Gerelateerde artikelen

Back to top button