Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Is jouw studentenhuis brandveilig?

SOOZ zet zich in om de brandveiligheid te vergroten

Zwolle – Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) komt op voor de Zwolse studenten. Daar hoort ook veilige studentenhuisvesting bij. Volgens Demi Hakvoort, vicevoorzitter van SOOZ, is (brand)veiligheid misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens je studententijd. Vorig jaar hield SOOZ samen met Veiligheidsregio IJsselland een enquête onder studenten en wat blijkt? Veel studentenhuizen in Zwolle hebben geen rookmelder.

Een van de tips die SOOZ mee wil geven aan de studenten: hang een werkende rookmelder op. Op 12 juli werd dat gestimuleerd, SOOZ ging langs studentenhuizen in Zwolle om gratis rookmelders op te hangen.

Verantwoordelijkheid

Brandveiligheid van een studentenhuis bestaat uit twee partijen die verantwoordelijk zijn: de huurders en de verhuurder van de woning. De verhuurder moet zorgen dat de woning ‘kaal’ brandveilig is. Denk bijvoorbeeld aan rookmelders en blusmateriaal in de gezamenlijke ruimtes. De student zelf heeft ook verantwoordelijkheid, namelijk hoe er met de woning wordt omgegaan.

Het SOOZ wil dit jaar weer in gesprek gaan met de brandweer over de brandveiligheid in studentenhuizen. Daarnaast wil het SOOZ acties plannen voor studenten zodat zij zich bewuster worden van brandveiligheid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button