EconomieNieuws uit ZwolleVoetbalVoorpagina

Uitzonderlijke verzekeringsdekking voor Wehkamp distributiecentrum

Het nieuwe, volledig geautomatiseerde distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle – met een oppervlak van dertien voetbalvelden wereldwijd het grootste voor online retail – is door de AON groep verzekerd tegen overstroming en aardverschuiving.

De dekking tegen overstroming was een vurige wens van Wehkamp, omdat het nieuwe onlinewarenhuis zich in het overstromingsgebied van de IJssel bevindt. Waterschade, met name aan de geautomatiseerde systemen, zou grote impact op de bedrijfscontinuïteit tot gevolg kunnen hebben.

Risico moeilijk te bepalen

Het komt niet vaak voor dat een retailer van deze omvang in Nederland tegen het risico van overstroming en aardverschuiving kan worden verzekerd. Eelco Ouwerkerk, Industry Director Wholesale & Retail bij Aon, legt uit hoe dat komt. “Door de omvang van het bedrijfscontinuïteitsrisico, de waarschijnlijkheid van een overstroming en het beperkte aantal industriële verzekeraars dat dekking kan bieden voor een dergelijke calamiteit, is het inkopen van deze verzekeringsdekking in de Nederlandse markt een zeer complexe problematiek.”

Aon had als makelaar uitvoerige gesprekken met diverse verzekeraars en kwam tot overeenstemming met Affiliated FM. Wehkamp draagt zelf ook een eigen risico.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button