Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle wil toeristen trekken door promotie cultuurhistorie

Zwolle is een stad met historie. Die kan nog beter over het voetlicht gebracht worden, aldus eerdere gesprekken van de gemeente met betrokken partijen. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders aan adviesbureau LAgroup uit Amsterdam de opdracht gegeven om te onderzoek hoe de partijen op het gebied van cultuur en historie het cultuurhistorische profiel van Zwolle kunnen verstevigen en welke samenwerkingsmogelijkheden daarin zijn.

Het doel is om de aantrekkelijkheid van Zwolle als toeristische stad voor bezoekers en inwoners te vergroten, door het verleden meer zichtbaar en voelbaar terug te laten komen in het heden Een effectieve samenwerking tussen met name het Historisch Centrum Overijssel, Het Stedelijk Museum, Museum de Fundatie en de Grote Kerk kan hieraan volgens het college een grote bijdrage leveren. Daarbij is ook een bezuinigingsopgave meegegeven. Door slimmer en flexibeler samenwerken kan een bezuiniging van € 300.000,- gerealiseerd worden.

Aanpak

Om tot een uitvoeringsplan te komen voeren Peter Koppen (senior adviseur kunst en cultuur) en Karin Swart (senior adviseur (cultuur)toerisme en citymarketing) van LAgroup gesprekken met de vier instellingen die primair betrokken zijn bij de cultuurhistorie van Zwolle, en ook met andere partijen in de stad. Daarbij wordt het een gezamenlijke uitgangspunt cultuurhistorisch ‘Verhaal van Zwolle’ geformuleerd. Dit uitgangspunt wordt vervolgens in nauw overleg met betrokkenen uitgewerkt in een plan voor de samenwerking, de organisatie ervan en hoe de financiële taakstelling gerealiseerd kan worden. Naar verwachting wordt de eindrapportage in oktober van dit jaar opgeleverd.

LAgroup

LAgroup is een landelijk specialistisch adviesbureau op het gebied van cultuur en vrije tijd en cultuur. LAgroup heeft uitgebreide inhoudelijke kennis en ervaring in de culturele sector en op gebied van cultuurhistorie. Ze werkte in de regio eerder aan onder andere projecten in Kampen (Stedelijk Museum) en Steenwijk (Villa Ramswoerthe).

Gerelateerde artikelen

Back to top button