112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Treinrails ‘hoppende’ Zwolse asielzoeker aanleiding voor voorlichting

Zwolle – Pro Rail gaat samen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vluchtelingen voorlichten over het Nederlandse spoor. Dat is nodig, want er is al een aantal incidenten geweest.

Het ene spoor is het andere niet

Vluchtelingen die in de Nederlandse asielzoekerscentra (azc’s) verblijven, komen uit landen waar de situatie rondom het spoor heel anders is dan in Nederland. Veel vluchtelingen zijn onbekend met de risico’s die het Nederlandse spoor kan hebben, zoals de hoge snelheid van onze treinen. Ook kennen zij de regels bij onze overwegen vaak minder goed.

Oversteken naar ander perron over de rails

En die onervarendheid zien we helaas terug in de incidenten die afgelopen periode zijn gebeurd met asielzoekers en het spoor. Zo stak een man in Zwolle de sporen over om een ander perron te bereiken en zijn er spoorlopers gesignaleerd langs de rails bij Eindhoven.

Voorkomen

Om ongevallen te voorkomen, heeft ProRail in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) informatiemateriaal ontwikkeld speciaal voor vluchtelingen. Het materiaal bestaat uit een folder en posters met waarschuwingen in het Arabisch, Frans en Engels. Het COA heeft al voorlichtersmateriaal over ijs, wakgevaar en tekenbeten. Hier komt nu dus voorlichting over het spoor bij.

 

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button