Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Nieuwe anti-hobbel ‘kei’ voor de Pletterstraat

Zwolle – In het voorjaar 2016 voert de gemeente Zwolle een aantal aanpassingen uit aan de Pletterstraat. Bij het kruispunt Diezerstraat-Pletterstraat komen meer parkeerplekken bij voor de fiets. De aanpassingen aan de huidige bestrating moeten de Pletterstraat voor fietsers en mindervaliden comfortabeler maken.

Fietsparkeren

In de Pletterstraat, vanaf de Diezerstraat tot aan de parkeergarage P-Eiland, start de gemeente rond 15 februari met werkzaamheden om fietsstallingsruimte in dit gebied uit te breiden en de verblijfskwaliteit te verhogen. De activiteiten bestaan onder meer uit het versmallen van de rijbaan, het aanbrengen van fietsvakken langs de stadsmuur en het aanbrengen van beton/graniet zitelementen. Naar verwachting duren de aanpassingen tot medio maart. Gedurende de werkzaamheden ondervindt het verkeer beperkte hinder.

Bestrating

Na Koningsdag 2016 voert de gemeente aanpassingen uit aan de huidige bestrating van de Pletterstraat. Het betreft het gedeelte tussen de ingang van parkeergarage P-Eiland en het Pelserbrugje, bij ArtEZ Conservatorium.

De huidige verharding van dit gedeelte van de Pletterstraat is in het midden van de weg voorzien van natuurstenen keien (kinderkoppen). Fietsers rijden op de Pletterstraat over de smalle klinkerstrook aan de zijkanten van de weg omdat daar een comfortabeler bestrating ligt.

Tijdens de aanpassingen worden de natuurstenen keien met nieuwe klinkers vervangen die niet het ‘hobbeleffect’ hebben. De nieuwe klinker is een donkerpaarse gebakken steen die bij het karakter van de Pletterstraat past. Van de vrijgekomen natuurstenen keien worden enkele strookjes voor de gevel onder raampartijen van de woningen en bij ArtEZ Conservatorium aangebracht.

 

Pletterstraat

Gerelateerde artikelen

Back to top button