112 nieuwsNieuws uit ZwolleStadshagenVoorpagina

Tieners plegen gewapende overvallen in Stadshagen

Zwolle – Een jonge vrouw en een meisje zijn afgelopen weekend in Stadshagen bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. Een meisje van vijftien jaar werd zondag beroofd en een vrouw van achttien jaar kreeg zaterdag het wapen op haar gericht.

Zondagavond tussen kwart over acht en half negen werd het 15-jarige meisje beroofd van haar telefoon. Ze was even gestopt met haar fiets op de splitsing van de Hasselterdijk met de Pottenbakkerstraat. Toen ze daar stond te bellen kwam er een groepje van vier of vijf jonge jongens aanfietsen. Eén van de jongens bedreigde het meisje met vermoedelijk een vuurwapen. Hij dwong haar om haar telefoon af te geven. Daarna fietsten de jongens weg over de Pottenbakkerstraat richting het winkelcentrum. Als het meisje naar huis fietst komt ze een vrouw tegen die een rode jas droeg.

tekst gaat verder onder de foto

De Pottenbakkerstraat richting het winkelcentrum Stadshagen © Peter Denekamp

Een vergelijkbaar incident deed zich voor op zaterdag. Een 18-jarige vrouw fietste rond elf uur ’s avonds vanaf de Stinsweg in Westenholte over de fietsbrug naar de Hasselterweg. Ze werd daar ingehaald door een groepje jongens die haar dwongen om te stoppen. Ook hier trok één van de jongens vermoedelijk een vuurwapen en eiste dat ze haar tas af gaf. De vrouw besloot hard weg te weg te rennen waarna de jongens vertrokken. Een onbekende jongen die net aankwam heeft haar met haar fiets geholpen.

tekst gaat verder onder de foto’s

De fietsbrug over de Hasselterweg © Peter Denekamp
De fietsbrug. Op de achtergrond is de Twistvlietbrug te zien. Dit is nabij de plek van de overval bij de Pottenbakkerstraat © Peter Denekamp

Getuigen gezocht

Van de jongens is een signalement bekend:

  •  Groepje van vier of vijf jongens
  •  Rond de vijftien tot zestien jaar oud
  •  Voornamelijk donkere kleding met capuchons

De politie is op zoek naar getuigen van deze twee incidenten. Wie iets verdachts heeft gezien kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via een persoonlijk bericht op Facebook of Twitter. U kunt ook anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Ook mensen die informatie hebben over dit groepje jongens worden verzocht contact op te nemen met de politie Zwolle. De politie zou ook graag in contact willen komen met de vrouw met de rode jas en de hulpvaardige jongeman die het slachtoffer hielp met haar fiets.

Plaats op kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close