Nieuws uit ZwollePEC ZwolleVoorpagina

Henk Jan Meijer benoemd tot erelid PEC Zwolle

Zwolle – Voormalig burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer is maandagavond tijdens de businessclubavond van PEC Zwolle benoemd tot erelid. In dezelfde Grote Kerk waar Meijer anderhalve week geleden afscheid nam van zijn burgemeesterschap, sprak voorzitter Adriaan Visser lovende woorden over zijn jarenlange betrokkenheid bij de club.

“Henk Jan is een voetballiefhebber pur sang en sinds jaar en dag supporter van onze club. Een graag geziene supporter, bij thuis- en uitwedstrijden van het eerste elftal. PEC Zwolle kon zich in die negentien jaar geen betere burgervader wensen. Samen zijn er mooie, historische prestaties geboekt en hebben we vele hoogtepunten mogen vieren. Denk alleen al aan de bekerwinst van 2014, de twee kampioenschappen van de Eerste Divisie, het Europese debuut tegen Sparta Praag en de realisatie van het nieuwe stadion in 2007, waar Henk Jan zich altijd voor heeft ingezet. Ook zijn ondersteuning op gebieden zoals de commissie van goede diensten, de gemeentelijke garantstelling, de openbare orde en veiligheid werden door eenieder binnen de club op waarde geschat. Tevens zijn de ontwikkeling van de regio Zwolle en PEC Zwolle als club van deze regio parallelle processen geweest, die elkaar hebben versterkt en waarbij Henk Jan één van de drijvende krachten is geweest. Als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn uitzonderlijke prestaties voor, en betrokkenheid bij de club, heeft het bestuur dan ook besloten Henk Jan Meijer te benoemen tot erelid,” aldus Adriaan Visser, voorzitter PEC Zwolle.

Met zijn benoeming tot erelid voegt Meijer zich in een illuster rijtje. De voormalig burgemeester is het negende erelid van de club en na Loek Hermans de tweede burgervader die deze eretitel met verve mag dragen. De overige zeven ereleden van PEC Zwolle zijn: Gaston Sporre, Ronald van Vliet, Henk Zwijnenberg, Henk Timmer, Bertus van der Weerd, Joop Steggink en Ron Jans.

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button