Kunst & CultuurTheaterVideo NieuwsVoorpagina

Theater met en over voorbijgangers: “Hier kan je niet omheen”

Zwolle – Middenin een drukke winkelstraat in het centrum hebben de zussen, Anne en Lieke, een winkelpand omgetoverd tot een theaterzaal. De voorstelling wordt gespeeld met toevallige voorbijgangers. Met een compositie die wordt bepaald door de bewegingen van voorbijgangers, creëren de zussen een beleving die balanceert tussen ervaringstheater, muziek en beeldende kunst.

Tijdens de voorstelling vragen Anne en Lieke zich af waar voorbijgangers eigenlijk voorbij lopen, wat blijft onzichtbaar? Welke gedachten gaan er om in de hoofden van voorbijgangers? En kunnen we deze gedachten, letterlijk een stem geven?

© RTV Focus Zwolle

Makersduo

De zussen Lieke en Anne van der Vegt vormen samen een makersduo dat werkt vanuit de verwondering en nieuwsgierigheid naar de wereld. Ze creëren beeldend ervaringstheater en performance kunst, vaak opgebouwd vanuit een technologische of muzikale invalshoek.

Lieke studeerde in 2020 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht, waar Anne in 2023 zal afstuderen als regisseur. De zussen werken al langere tijd samen. HIER KUN JE NIET OMHEEN is hun eerste eigen productie, hun debuutvoorstelling als makersduo.

De voorstelling is te zien op 17, 18, 28 en 29 augustus.

Zwolsetheaters

Gerelateerde artikelen

Back to top button