CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Testlocaties Zwolle en Deventer krijgt ademtest

Zwolle – Op de corona testlocatie in de IJsselhallen in Zwolle zullen binnenkort SpiroNose-testen worden uitgevoerd. Wanneer de GGD exact van start gaat met deze ademtest is nog niet bekend. Maar de GGD IJsselland bereidt zich op dit moment al voor. Ook in Deventer zal de ademtest worden aangeboden.

“De SpiroNose is een sneltest die binnen enkele minuten de uitslag geeft. Als het apparaat niet met zekerheid kan vaststellen dat de testuitslag negatief is, volgt altijd een PCR-test”, zegt Mariska Drewes, projectmanager Testen bij GGD IJsselland. Naast Zwolle en een nieuwe testlocatie in Deventer volgt er nog een derde locatie in de regio. “Met het aanbieden van verschillende soorten testen, willen we aansluiten op de behoefte in de samenleving om je snel te kunnen laten testen.”

De ademtest wordt als plezieriger ervaren dan de test met de wattenstaafjes.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button