Kunst & CultuurLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Terugkijken: Zwolse Ingrid en Edward in ‘Ik Vertrek’ met hun Oost-Duitse treinstation

Honderdduizenden euro's investering

Zwolle – Donderdagavond waren Zwollenaren Ingrid en Edward te zien in het AVROTROS programma ‘Ik Vertrek’. Het stel heeft een oud spoorwegstation gekocht in voormalig Oost-Duitsland om het om te bouwen tot hotel. De uitzending leverde weer de nodige tweets op van mensen die met het stel meeleefden. Gemist? kijk de aflevering via NPO Start terug.

Ingrid (52) uit Groningen wil haar hele leven al in Italië wonen. Jarenlang droomt ze van een leven in Toscane met een Italiaanse man met sportauto. Totdat ze de Zwolse Edward (49) tegen het lijf loopt. Hij heeft namelijk helemaal niks met het land van de pizza’s en pasta’s en ook niet met snelle wagens. Edward heeft juist een enorme passie voor treinen.

Uitzending gemist

Een gedeelde droom

Gelukkig delen ze wel de droom om in het buitenland te wonen. In het Duitse Ballenstedt, een voormalig DDR stadje, hebben ze voor 70.000 euro een oud spoorwegstation gekocht. Er rijden al achttien jaar geen treinen meer en het pand uit 1886 is behoorlijk in verval geraakt en moet van boven naar beneden op de schop. Maar Edward en Ingrid zien er potentie in.

Het plan is om er vakantieappartementen, een café en een vergaderruimte te realiseren. Tijdens de eerste klusvakantie treffen ze wat onaangename verrassingen aan: er zit een zwammenplaag in de kelder, het dak moet compleet worden gerenoveerd en er zit houtworm in.

Honderdduizenden euro’s

De kosten lopen op tot honderdduizenden euro’s en de klussen lijken oneindig veel werk. Is het leven als stationschef zoals ze hadden verwacht? Of valt het tegen en pakken ze snel een treinretour naar huis?

De uitzending is terug te kijken op NPO Start.

Uitzending gemist

Gerelateerde artikelen

Back to top button