Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Syntus Overijssel breidt dienstregeling uit bij start nieuwe schooljaar

De dienstregeling van de scholierenlijnen wordt meer gespreid

ZWolle- Vanaf 16 augustus rijdt een groot aantal van onze buslijnen weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. Daarnaast zijn er een aantal lijnen die de vakantiedienstregeling rijden en er zijn lijnen die de vakantiedienstregeling rijden met daaraan toegevoegd extra ritten.

Ook houdt de busvervoerder, in verband met corona, extra bussen stand-by, die zij kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier is Syntus in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en het OV veilig en comfortabel te houden. De dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020.

Gespreid rijden i.v.m. nieuwe schooljaar

De dienstregeling van de scholierenlijnen en enkele buslijnen die langs scholen rijden, wordt vanaf 16 augustus meer gespreid. Dat betekent dat de bussen, in tegenstelling tot de gebruikelijke dienstregeling, vaker buiten de spits starten met rijden. Dat is onder andere besloten na gesprekken die zijn gevoerd met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal studenten in onze bussen.

Meer informatie over de dienstregeling vind je op de website van Syntus. Voor een actueel reisadvies en de juiste vertrektijden adviseert ze reizigers hun reis voor vertrek altijd te plannen via onze reisplanner of 9292.nl.

Reisregels

Om het OV samen verstandig te gebruiken, gelden de volgende reisregels in onze bussen:

  • Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht voor reizigers van 13 jaar of ouder. Zet je mondkapje op voordat je instapt.
  • Vermijd (indien mogelijk) drukke (spits)tijden,
  • Geef elkaar de ruimte op de halte, in het voertuig, en bij het in- en uitstappen.
  • Houd rekening met elkaar.

Kuchschermen

Via OV-NL deed TNO, namens de gezamenlijke vervoerbedrijven, afgelopen periode onderzoek naar de veiligheid van plastic kuchschermen in bussen en trams, met positieve uitkomst. Het plaatsen van kuchschermen vormt voor buschauffeurs een beter alternatief dan een gesloten voordeur. Daarom zijn reizigers binnenkort weer via de voordeur welkom in onze bussen. Hoewel het nog even duurt voordat de schermen in onze bussen zijn geplaatst, is Syntus blij dat ze reizigers straks weer persoonlijk voor in de bussen welkom kunnen heten.

Syntus Overijssel is een service van Keolis Nederland. Keolis Nederland verzorgt met ruim 2300 medewerkers openbaar vervoer in Almere, Gelderland, Overijssel en Utrecht en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Met 700 bussen en 25 treinen vervoeren wij jaarlijks 45 miljoen reizigers. Wij werken hierbij vanuit twee intrinsieke waarden; duidelijk en ondernemend. Wij bieden uitstekend openbaar vervoer aan onze reizigers zodat zij veilig en comfortabel van A naar B reizen. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de internationaal opererende mobiliteitsonderneming Keolis, die wereldwijd met 63.000 medewerkers openbaar vervoer verzorgt in 16 landen.
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button