Nieuws uit ZwolleOpiniePolitiek & OpinieVoorpagina

Swollwacht geschokt over uitblijven maatregelen onveilige verkeerssituatie Obrechtstraat

Zwolle – Woensdagmorgen 12 april is een vrouw met kinderwagen aangereden op de Obrechtstraat in Holtenbroek. De baby in de kinderwagen is hierbij gewond geraakt. William Dogger, fractievoorzitter van Swollwacht is hierover zeer geschokt omdat de Zwolse partij de wethouder Verkeer tot twee maal toe heeft gewezen op de verkeersonveilige situatie aan de Obrechtstraat.

De partij stelde de onveilige situatie aan de kaak bij wethouder Filip van As op 13 september 2016 en op 2 maart 2017. Ook buurtbewoners hebben vaker gewezen op deze verkeersonveilige situatie en hebben de wethouder tijdens een gemeenteraadsvergadering een petitie aangeboden.

William Dogger reageerde vandaag via schriftelijke vragen aan wethouder: “U bent dus zowel vanuit de gemeenteraad- door de Swollwachtfractie- en door ongeruste buurtbewoners, meerdere keren op deze onveilige verkeerssituatie gewezen en u heeft daarbinnen niets/dan wel nauwelijks iets ondernomen- in onze ogen in ieder geval niets meer dan pappen en nat houden! Dit nemen wij u zeer kwalijk! U bent ruimschoots in de gelegenheid geweest om met adequate maatregelen de verkeerssituatie aan de Obrechtstraat veilig te maken, u heeft hierin gefaald en verzuimd!”

De partij dringt bij de wethouder aan op een spoedige toelichting waarom er niet adequaat is gehandeld na de signalen en ziet het liefst een spoedige actie om de verkeersonveilige situatie op te lossen.

Meer bekijken
đź’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button