Nieuws uit ZwolleSportSV ZwolleVoetbal

SV Zwolle groeit op alle fronten

Zwolle – SV Zwolle is het seizoen ’20-’21 begonnen met 25 teams. De groei die de voetbalclub op Marslanden doormaakt is onder meer te danken aan de damesafdeling en aan het nieuwe vijfde herenteam.

Het ledenbestand van SV Zwolle telt dit jaar 85 meiden en dames. Dat aantal is nog niet eerder zo hoog geweest. Bovendien trainen er iedere week meer nieuwe (potentiële) leden mee met het team van trainer Ruben Kuiper, SV Zwolle VR1. Daarnaast is het ook op vrijdagavond voetballen geblazen met de talentvolle 7×7 equipes van SV Zwolle VR1, VR2 en VR3. En ook voor die teams geldt: steeds meer dames trainen mee en bovendien is er een vierde team in de maak. De meidenafdeling bestaat op dit moment uit drie teams: MO10-1, MO13-1 en MO13-2. Tevens is met Spar City Lübeckplein een sponsor voor de meidenafdeling gestrikt.

Met de komst van een grote groep nieuwe voetballers is het gelukt een vijfde herenteam te formeren. SV Zwolle 5 komt uit in de zevende klasse en is het seizoen niet onverdienstelijk begonnen met een 6-2 overwinning tegen SV CCW ’16. De nederlaag vervolgens tegen TKA brengt de aanstormende vedettes op een keurige zesde plek op de ranglijst. Daarnaast heeft SV Zwolle dit seizoen ook een tweede JO19-team in competitie.

Zaken goed geregeld

Harry Oosterhuis, voorzitter van SV Zwolle: “Een eenduidige verklaring voor de groei is er niet. Maar het feit dat SV Zwolle de zaken goed geregeld heeft en dat er een gezellige sfeer heerst zal zeker helpen. Dat geeft mond-tot-mondreclame en daar zijn we erg blij mee. Verder vind ik het bewonderenswaardig dat we in de huidige tijd, zonder vrije mogelijkheid naar de kroeg te gaan bijvoorbeeld, een belangrijke rol spelen in het onderhouden van sociale contacten van onze leden. Nogmaals, een eenduidige verklaring voor de groei is er niet, maar dat we goed bezig zijn staat buiten kijf.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button