Be Quick '28Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Be Quick verliest regenwedstrijd in Zutphen

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag de uitwedstrijd de bij naamgenoot in Zutphen verloren. Door een vroege tegentreffer wist het plaatselijke Be Quick met 1-0 te winnen.

Geen publiek bij de wedstrijd, maar wel veel regen. Dat is het decor op deze zaterdagmiddag in Zutphen. Door alle afwezigen staat Be Quick weer met een zeer jong team in het veld. De 30-jarige Bembom heeft deze middag de aanvoerdersband om de arm en overtreft de anderen gemakkelijk in aantal dienstjaren op het veld. Ook de teruggekeerde Milan Rada krijgt vandaag speelminuten.

De openingsfase is lastig. Be Quick krijgt geen rust in de ploeg tegen de voetballende tegenstander. In de 7e minuut ziet doelman Elmali dat Parauti de bal net naast schiet, maar in de 12e minuut is het wel prijs. Na een goede combinatie schiet Waël Anoja de bal buiten bereik van Elmali in het doel.

Na de tegentreffer besluit coach Van Nijen tot wat omzettingen. Met name het doorschuiven van Niek Pot naar het middenveld leidt tot rust in de ploeg. Plotseling zijn de bezoekers de bovenliggende partij op het veld. En er komen kansjes. De schoten van Pot, Duiker en Winkeler zijn echter niet scherp en hard genoeg om de doelman van de tegenstander te verrassen.

Na de rust herstelt Be Quick Zutphen zich. Zonder dat het echt grote kansen oplevert. Voor Be Quick is het allemaal wat karig. Grote pech dat de doorgebroken Daan Krause afgevlagd wordt in een voordeelsituatie (65e). Kort daarna wordt hij uit de wedstrijd geschopt met een actie die eigenlijk met rood bestraft moet worden. Boosdoener Marlet komt er echter met een gele kaart vanaf. In de fase die volgt houdt Elmali Be Quick twee keer op de been.

Milan ten Thij is inmiddels bij Be Quick in het veld gekomen en maakt z’n debuut in Heren 1. Ook ingevallen is Robert Zweerts die laat zien dat hij een goede trap in de benen heeft. In de slotfase is Be Quick nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Zutphen komt een paar keer goed weg, onder andere doordat de paal wordt geraakt. Bij dit alles- of- niets spel ziet Be Quick dat Jamiro Steenbergen in blessuretijd de bal naast het lege doel van Elmali schuift.

Helaas blijven de punten in Zutphen. Wordt er volgende week zaterdag gevoetbald tegen ZAC? Een vraagteken.

Opstelling Be Quick: Eser Elmali, Thymo Oorburg, Abdullah Ali Ben Ahlaq, Niek Pot, Stijn Nijboer, Milan Rada (46. Daan Krause/67. Milan ten Thij), Bram Bembom (75. Robert Zweerts), Mick Francken, Hugo Winkeler, Cas Duiker, Silvinho Rhijn.

Door: Gerco Grevers