Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Studenten tonen kunstwerken tijdens ArtEZ finals Zwolle

Zwolle – Van donderdag 5 t/m zondag 15 juli presenteren ruim negentig studenten van ArtEZ academie voor Art & Design in Zwolle twee weken lang hun eindexamenwerk in de Grote Kerk aan de Grote Markt en in de ArtEZ academie voor Art & Design aan de Rhijnvis Feithlaan in Zwolle. Hét moment om kennis te maken met de nieuwe lichting striptekenaars, animatoren, illustratoren, ruimtelijk ontwerpers, interieurvormgevers, grafisch ontwerpers en docenten beeldende kunst en vormgeving.

Het aanvullende programma geeft bezoekers een blik in het hedendaagse landschap van kunst en design. De ArtEZ finals zijn gratis toegankelijk van 5 juli t/m 15 juli. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op finals.artez.nl.

Kunst bevraagt de gevestigde orde

Wilhelm Weitkamp, directeur van ArtEZ academie voor Art & Design Zwolle over het belang van kunst en de ArtEZ finals: ‘De weg van de kunst is die van het laten oplichten van wat waardevol is en waar je door aan het denken wordt gezet. Kunst laat alternatieven zien voor wat je al kende. Het schept iets nieuws, waardoor je zelf ook weer op ideeën komt, nieuwe wegen ziet. Wij dagen onze studenten uit om deze nieuwe wegen te onderzoeken.’

Gratis toegankelijk

De ArtEZ finals zijn gratis toegankelijk van donderdag 5 juli tot en met zondag 15 juli en zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 11:00 tot 21:00 uur, zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

ROOMdag – HUMAN MATTERS FUTURE

Vrijdag 6 juli vindt in de Grote Kerk de ROOMdag HUMAN MATTERS FUTURE plaats met een programma over actualiteit en de betekenis van kunst, design en kunstonderwijs. Deze dag vol lezingen en workshops met o.a. filosoof Kees Vuyk, stripauteur Aimée de Jongh, interieurarchitect Peter Thule Kristensen, beeldend kunstenaar Rob Voerman en filmmakers Polina Medvedeva en Isaura Sanwirjatmo is voor iedereen met belangstelling voor kunst en human matters gratis toegankelijk. Meer informatie kun je vinden op finals.artez.nl. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar FinalsRoom@artez.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button