Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Studenten brengen Zwolle dichter bij IJssel

Zwolle – Studenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle, presenteerden op 1 juni bij Hanz, een creatief bedrijfsplatform aan het Hanzeplein in Zwolle, plannen om Zwolle ´dichter´ bij de IJssel te brengen. Rode draad daarin, de bewustwording van de Zwolse ligging naast de rivier en de mogelijkheden die stad, rivier en tussenliggende natuur samen bieden.

ArtEZ Zwolle Next

Onder de naam ArtEZ Zwolle Next bedachten drie teams een route van de binnenstad naar de rivier. ArtEZ Zwolle Next is een initiatief van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Studenten van Graphic Design ArtEZ Zwolle zetten hun creatieve geest in voor de toekomst van de stad Zwolle.

Onthaasten

Ravenna Buijs en Diede Bongertman willen mensen bewust van de natuur tussen Zwolle en de IJssel maken door middel van onthaasten. Hun plan ´Onthaast je´ laat dat gebeuren met verrassende attributen langs de route en een app die je speels de weg wijst.

Natuur beleven

Hannah Catsburg en Simone de Vries speelden met hun route ‘Ik zie, ik zie…’ in op de beleving van de thema’s: ‘Wat er was’, ‘Wat er is’, ‘Wat er zou kunnen zijn’. Reverse graffiti trekt je die beleving in en door middel van je mobiel krijg je verhalen, teksten, opdrachten, spellen, geluiden en vragen.

Leren over water

Anne-Marieke Zaal en Lotte Hiemstra nemen je met ‘Waterweg’ mee door Zwolle en langs de IJssel. Een route die je leert dat water zorgt voor leven, groei, recreatie en energie, maar ook een gevaar kan zijn. Je loopt de route via een app op je mobiel.

Onder de indruk

De in de zaal aanwezige deskundigen, beleidsmakers en creatieve industrie waren unaniem onder de indruk van de presentaties. De realisatie wordt in nog te bepalen onderdelen meegenomen in het Spoorzoneproject en is ook afhankelijk van het beschikbare budget.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button