112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Straatracers staande gehouden

Zwolle – Een videoauto en twee andere onopvallende politieauto’s werden vanavond naar industrieterrein de Hessenpoort gestuurd waar enkele straatracers zich zouden verzamelen. Op het moment dat de videoauto aankwam reden ze juist weg. Omdat ze zich mogelijk ergens anders negatief zouden gaan ophouden werden ze door onder andere de videoauto gevolgd.

Binnenstad

Het vermoedden van de agenten werd bevestigd want in de binnenstad trokken enkelen met spinnende wielen op, gingen driftend door de bocht en maakten daarbij veel lawaai. Op de Hasselterweg werden enkele voertuigen gemeten met forse snelheidsoverschrijdingen. Eén straatracer reed 107 km bij 70 km en een ander 109 bij 80 km max. Het bonst maakte een automobilist die met 112 km/u reed over de Hasselterweg waar hij 70 km/u mocht rijden, rechts inhaalde en daarbij ook meerdere keren geen richting aangaf.

Beginnend bestuurder

Deze beginnende bestuurder die nog geen jaar zijn rijbewijs had werd bekeurd en voorgedragen voor de EMG, dit is de gedragscursus. De hele groep werd door een gezamenlijke actie van de onopvallende voertuigen op de N331 richting Hasselt in een keer staande gehouden en gecontroleerd.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren