112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Update (08:35)Code geel: Lokaal nog gladheid door ijzel.

Zwolle – Update: 08:35 – Voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe geldt een code rood wegens ijzel op uitgebreide schaal. Deze ijzel kan tot het einde van vanochtend aanhouden. In het Waddengebied is hiervoor een code oranje van kracht, in Flevoland en Overijssel een code geel. Vanmiddag wordt het tijdelijk droog maar blijft daar de kans op gladheid aanwezig.

Lokaal nog gladheid door ijzel.

Kans op lokaal gladheid. Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden. Pas uw rijgedrag aan. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Vanavond en vannacht

Komende nacht kan ook het midden van het land te maken gaan krijgen met ijzel, in het noorden kan het glad blijven door sneeuwresten en ijs op de weg.

 

Zwolle – Update: 22:30 – In het noordoosten is het op grote schaal verraderlijk glad door IJZEL en daarom geldt voor de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Flevoland en Overijssel code oranje. Er wordt zware IJZEL verwacht, waar niet tegen op te strooien valt. De ijzelkans houdt aan tot en met dinsdagochtend en ook daarna kunnen de wegen nog glad zijn door bevriezing.

Het advies wordt gegeven om NIET de weg op te gaan tenzij strikt noodzakelijk.

Zwolle – Update: 17:45 – Vanavond geldt in Overijssel  en de regio Zwolle, code oranje wegens ijzel op uitgebreide schaal. Deze ijzel kan tot het einde van dinsdagochtend aanhouden.

Tot die tijd geldt inhet gebied code geel wegens lokale gladheid door sneeuw of ijzel. Dinsdagmiddag wordt het overwegend droog maar de gladheid kan aanhouden tot woensdagochtend.

Gevaar voor gladheid. Grote risico’s voor weggebruikers. Pas uw rij- en reisgedrag aan. Houd rekening met langere reistijden op de weg en in het openbaar vervoer. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Vanavond geldt op de Waddeneilanden en in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, het noorden van Overijssel en Flevoland, code oranje wegens ijzel op uitgebreide schaal

 

Zwolle – Update: 16:24 – Vooral voor het noorden van de provincie Overijssel geldt Code Geel wegens lokale gladheid door sneeuw en ijs op de weg. Kans op gladheid dus! Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder van ondervinden. Pas uw rijgedrag aan. Volg weerberichten en waarschuwingen.

In de provincies Friesland, Drenthe en Groningen is zelfs Code Oranje afgegeven door het KNMI. Pas dus op als je de weg op gaat.

Vanavond en komende nacht

Vanavond en komende nacht trekt er een gebied met regen over het noordoosten van het land bij temperaturen onder nul. Dit zal daar op uitgebreide schaal ijzel veroorzaken met verraderlijk gladde wegen tot gevolg.

Bovendien zal zich ijs afzetten op objecten. Daardoor ontstonden de afgelopen weekend al problemen met de stroomvoorziening. IJs dat onder de kabels van hoogspanningsmasten hing, ving wind, waardoor de kabels bewogen. Hierdoor ontstonden dipjes in de stroomvoorziening. Dit leidde onder meer in Zwolle tot “knipperende” lampen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button