Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Stille tocht in Zwolle voor ‘Orlando’ slachtoffers

Zwolle – Zaterdag wordt er in Zwolle een stille tocht gelopen voor de slachtoffers van de aanslag in Orlando. De organiserende gayclub Club Liquid in Zwolle en het COC willen met de tocht een statement maken.

Burgemeester loopt mee

Er wordt zaterdag vanaf kwart voor zeven gelopen vanaf de Kamperstraat, waarna de stoet richting het Grote Kerkplein zal gaan.  Burgemeester Henk-Jan Meijer, COC Zwolle voorzitster Ilja de Jong en acteur Boudewijn Koops lopen mee om alle slachtoffers van homogeweld en nabestaanden waar dan ook ter wereld te herdenken en te eren.

Bloemen en kaarsjes bij ‘Adam’

Bij het ‘Adam’ beeld bij het gemeentehuis kunnen bloemen worden gelegd of een kaars worden gebrand. De bedoeling is dat de bloemen en kaarsen meerdere dagen blijven liggen . Niek lá Mon, eigenaar van Club Liquid :’Wij willen zichtbaar zijn. Als gayclub in Zwolle tezamen met het COC Zwolle willen wij een statement maken, en wel dat iedereen vooral VRIJ moeten zijn om te zijn wie hij of zij wil zijn en die vrijheid willen we graag deze avond met je vieren en bespreken.’  Iedereen is zaterdagavond welkom om zijn of haar uiting te geven in welke vorm dan ook. 

Condoleanceregister

Naast de stille tocht bestaat ook de mogelijkheid om een condoleanceregister te tekenen. Vanaf woensdagavond tot zaterdagavond kan iedereen hiervoor terecht bij  de gayclub aan de Kamperstraat. Vanaf 8 uur ’s avonds. Alle condoleances zullen worden aangeboden aan  het Amerikaanse Consulaat tezamen met gekleurde tulpen. ‘Voor elk slachtoffer één, om zo de LHBT gemeenschap in Orlando te laten weten dat ze niet alleen staan.’  aldus lá Mon.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button