KabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Stichting Single SuperMom organiseert playdate mede door Zonta Zwolle

Zwolle – Stichting Single SuperMom organiseerde 11 december een playdate, mede door Zonta Zwolle. De stichting zet zich in voor alleenstaande moeders. Bij de playdate waren ruim twintig moeders en bijna veertig kinderen aanwezig. Door corona waren veel van dit soort evenementen en trainingen voor lange tijd uitgesteld. Vooral in deze tijd is het lastig voor alleenstaande ouders.

“Het is tekenend voor deze periode” zegt coördinator Ellen Meijer “een periode die voor veel alleenstaande ouders veel uitdagingen kent rondom het organiseren van werk, thuisonderwijs en andere zorgtaken rondom de kinderen. Vind dan maar eens tijd voor jezelf.” Single SuperMom kent al jaren een online besloten platform op Facebook maar zorgt ook offline voor ontmoetingen tussen moeders. Onder veel van hen is behoefte aan het delen van ervaringen. Alle zaken die Single SuperMom aanbiedt (o.a. netwerk, trainingen, moeder&kind activiteiten) zijn altijd gratis voor de moeders.

Zonta en 1ouderpunt

De activiteiten worden onder andere mogelijk gemaakt door fondsenwerving. “We zijn dolblij dat we deze week een donatie hebben mogen ontvangen van Zonta Zwolle”, zo vertelt Meijer. Op 10 december kreeg de stichting symbolisch een cheque overhandigd van 1150,- euro van Heleen Hazemeijer, voorzitter van Zonta Zwolle. Het geld werd begin vorig jaar ingezameld tijdens een bijeenkomst rondom het vrouwenhart in het PEC stadion. De Zonta is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de positie van vrouwen en/of meisjes. Stichting Single SuperMom maakt sinds kort onderdeel uit van het 1ouderpunt. Zo biedt het ondersteuning aan alle alleenstaande ouders en hun kinderen door heel Nederland. De organisatie in Amsterdam heeft gratis inloopspreekuren verspreid over de stad. Er is ook een nieuw besloten online platform op Facebook van 1ouderpunt. Alleenstaande ouders die interesse hebben in toekomstige activiteiten kunnen zich melden via Info@1ouderpunt.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button