KabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

49.000 euro steun voor Zwolse jeugdprojecten van Stichting Hervormd Weeshuis

Zwolle – Het bestuur van stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle heeft in de laatste beslisronde van 2021 49.000 euro toegezegd aan 15 verschillende jeugdprojecten. Het totaalbedrag van 2021 is hiermee ruim 195.000 euro. Elke vijf jaar komt het bestuur bijeen om subsidies toe te wijzen en aanvragen te beoordelen. Deze projecten dragen bij aan de educatie en duurzame ontwikkeling van jongeren tot en met 25 jaar oud in Zwolle.

Bijzondere aanvragers

De verschillende aanvragers bieden ieder waarde voor de Zwolse jeugd. Er zijn twee aanvragers waar het bestuur vooral onder de indruk van was. Dit waren Stichting Stad & Cultuur en project We zwemmen nog van Theater de Makkers. Stichting Stad & Cultuur organiseert al jaren het project Kunstbende Overijssel. Een talen ontwikkelingstraject voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar over cultuur. Project We zwemmen nog is een ambitieus project, de organisatoren brengen de geschiedenis tot leven waarbij het publiek betrokken wordt.

Andere ontvangers

De andere dertien bedragen gingen naar de opleiding van een hulphond voor een autistisch jongetje, het vergroenen van speelpleinen van basisschool De Oosterenk, speeltuin Spoolde en de speeltuin in Glanerbeek. Het Noodfonds Zwolle e.o. ontvangt een bijdrage voor kleine schuldhulpprojecten. Op het gebied van sport krijgt Zwolse Gymnastiekvereniging Kwiek & Lenig een bijdrage voor de aanschaf van turnapparatuur. De cultuurprojecten die een bijdrage krijgen zijn het DiverseCity festival, het zomerfestival Zwetsen & Kletsen van stichting Wildebras, de voorstelling De Notenkraker van Dansstudio Maschenka en klarinetensemble Klarinjo, het Zwolse Muziektheater voor de begeleiding van 12 jeugdleden voor de voorstelling Ciske de Rat, stichting MyPodium voor de theatershow ‘Sint stuif es in’ en stichting Fonds voor Ontwikkeling Nieuwe Kerkmuziek voor de ontwikkeling en uitvoering van de nieuwe Lukas Passie. Maar ook het Bevrijdingsfestival 2022 rekenen op een financiële injectie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button