CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Stichting Present blijft helpen in tijden van corona

Zwolle – Vanwege het coronavirus zijn er sinds donderdag verregaande maatregelen genomen. Die hebben een grote impact op het dagelijks leven van iedereen, maar in het bijzonder van kwetsbare mensen. Het zijn onwerkelijke en zorgelijke tijden voor alle mensen en organisaties. Ook Stichting Present ontkomt niet aan de maatregelen. Tot 6 april zetten ze in ieder geval geen groepen vrijwilligers in. Alle projecten en projectbezoeken tot die tijd komen  te vervallen.

Toch stopt Present niet helemaal met de hulp aan de kwetsbaarsten in de samenleving. Present is blij met alle initiatieven die al ontstaan, zoals de telefoonlijn van het Rode Kruis, maar ook de groep Coronahulpzwolle op Facebook. Zelf wil Present graag bijdragen op een manier die aanvullend is. Er zijn ook mensen die hulp niet geregeld krijgen via de bestaande kanalen zoals Facebook en het Rode Kruis, bijvoorbeeld omdat ze de taal niet goed spreken, geen Facebook/Whatsapp hebben en of de (sociale) vaardigheden niet hebben om het zelf te regelen. Juist voor die mensen wil Present graag hulp organiseren.

Wie wil weten hoe hij of zij als vrijwilliger of hulpverlener bij kan dragen, kan hier klikken voor meer info en aanmelden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button