Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Ster van Zwolle openingswedstrijd nieuwe wielerseizoen

De Ster van Zwolle is de openingswedstrijd van het nieuwe wielerseizoen. Deze eendaagse wedstrijd wordt verreden op 28 februari 2015 en is daarmee de openingsrit  van de nationale topcompetitie voor mannen én voor de wieleramateurs. De deelnemers komen niet alleen uit Nederland. Ook internationaal talent zal aanwezig zijn. Vrijdag is de kalender voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt door de wielerbond KNWU.

De Ster heeft de start en finish in Zwolle en ligt qua afstand onder de 200 kilometer. De omliggende steden en dorpen worden in de klassieker aangedaan.

Topcompetitie mannen is overigens een nieuwe term in de nationale wielersport. De Topcompetitie is een klassement over een reeks monumentale prof- en nationale klassiekers waaronder de 63e Ronde van Overijssel.  De renners strijden niet alleen voor de dagwinst maar ook voor punten in dit klassement. Door constant te presteren kan een talent komen bovendrijven en in de leiderstrui geraken. Net als in België en Frankrijk, zullen profploegen waarde gaan hechten aan dit selectieve klassement en renners op basis hiervan een stage en/of contract aanbieden. Hierdoor wordt de Topcompetitie een tool om de doorstroming te bevorderen en een stimulans voor het Nederlandse wielrennen. Overigens wordt de winnaar van deze competitie prof bij Roompot Orange Cycling.

Erepodium  2014:

1. Bert-Jan Lindeman
2.Troels Ronning Vinther (Den)
3.Brian van Goethem

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button