BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Station Stadshagen op korte termijn open met aangepaste dienstregeling

Zwolle – De opening van Station Stadshagen staat er binnenkort toch aan te te komen. Eind januari wordt door ProRail bekend gemaakt wanneer het station opengaat. Het betreft een tijdelijke oplossing. Dit is de uitkomst van het gesprek woensdagmiddag tussen opdrachtgever Bert Boerman, gedeputeerde Provincie Overijssel, ProRail en andere betrokken partijen.

Te weinig overstaptijd

In december moest de opening van het station worden uitgesteld nadat er berekeningsfouten waren gemaakt. De bodem onder de spoorbaan bleek niet stabiel genoeg om er met de voor de nieuwe dienstregeling vereiste snelheid overheen te rijden. Om de reizigers in Kampen en Zwolle voldoende overstaptijd te blijven bieden op station Zwolle bleef er niet genoeg tijd over om op station Stadshagen te stoppen.

Woordvoerder Petra Timmer van gedeputeerde Bert Boerma bevestigt de korte termijn oplossing: “We hebben vandaag een gesprek gehad met ProRail en de andere betrokken partners. Het was een goed gesprek. Daarin heeft ProRail toegezegd dat eind januari kan worden aangegeven wanneer Stadshagen weer open kan. Met zo min mogelijk overlast voor de reizigers.” Wanneer het exact is dat weten de partijen nog niet.

Aangepaste aankomst- en vertrektijden

De korte termijn oplossing wordt volgens Timmer gezocht in de aankomst- en vertrektijden en de snelheid van de trein. “Er wordt gekeken hoeveel ruimte er nog is om in Stadshagen te stoppen en met wat voor snelheid. De tijdelijke dienstregeling moet zo min mogelijk overlast geven voor de reiziger op de overstapmomenten. Keolis en ProRail gaan daar samen naar kijken.”, aldus Timmer. Uit dit onderzoek van het spoorbedrijf en de treinvervoerder moet eind januari blijken wat de mogelijkheden zijn. “Het is natuurlijk nog niet de dienstregeling die we wilden. Dit is een korte termijn oplossing. Daarna gaan we verder kijken wat dan voor de lange termijn de definitieve oplossingen zijn.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button