LifestyleNieuws uit ZwolleStadshagenVoorpagina

Huttendorp Stadshagen steekt vlag uit

door: Chantal Kuipers

Zwolle – Alle kinderen en vrijwilligers van Huttendorp Stadshagen verzamelden zich maandag in het Twistvlietpark. Om half elf ’s ochtends werd Huttendorp 2019 afgetrapt door mascotte Huttie. Op ludieke wijze timmerde Huttie zijn vlag aan een paal midden in het dorp.

Traditioneel wordt de laatste week van de schoolvakantie afgesloten met het maken van een ‘eigen dorp’ in Stadshagen. Meer dan 300 kinderen komen om te bouwen, te spelen en tijd samen door te brengen. Naast hutten bouwen zijn er voldoende andere activiteiten te doen. Er wordt gevoetbald, gekletst of gespeeld op het grasveld. Mede dankzij de vele vrijwilligers die dit helpen te organiseren kunnen alle kinderen meedoen. Het is zelfs zo dat huttendorp Stadshagen geen maximum heeft aan het aantal kinderen dat welkom is. Mochten er te weinig vrijwilligers zijn dan worden er ouders ingeschakeld om een dag te komen helpen.

Huttendorpen Zwolle

Stadshagen mag dan wel één van de grootste huttendorpen in Nederland hebben. Er zijn in Zwolle nog veel meer plekken waar je naar hartenlust kunt timmeren, bouwen en spelen. Elke wijk heeft zijn eigen dorp inclusief bijbehorende thema’s. Westenholte, de dorpen Wijthmen en Windesheim, Aa- landen, Kamperpoort, de Indische buurt en Zwolle-Zuid. Bijna overal kunnen kinderen hun vakantie afsluiten met een week timmer- of speelplezier.

Foto’s © Peter Denekamp

Back to top button