Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stadkamer Centrum genomineerd voor titel ‘Beste bibliotheek van Nederland 2018’

Zwolle- Stadkamer Centrum is door het vakblad Bibliotheekblad genomineerd voor de titel ‘Beste bibliotheek van Nederland 2018’. De jury van het vakblad heeft naast Stadkamer nog vijf bibliotheken geselecteerd die strijden voor de titel. De andere genomineerden zijn bibliotheken uit Barendrecht, Amsterdam Bijlmer, Purmerend, Sittard en Veendam.

 

Met de verkiezing wil Bibliotheekblad benadrukken dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen.

Vakjury

In de komende maanden wordt Stadkamer op verschillende tijdstippen bezocht door een mystery guest. Deze mystery guest beoordeelt aan de hand van de vijf kernfuncties van bibliotheken of Stadkamer in aanmerking komt voor de titel. Ook wordt er gelet op de lokale verankering, netwerkfunctie en samenwerking in Zwolle.

Stem mee

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door de vakjury en het publiek. Vanaf 18 januari kan het publiek zes weken stemmen op de bibliotheek van hun keuze. Stadkamer roept alle Zwollenaren op om tegen die tijd ook een stem uit te brengen.


Informatie en cultuureducatie

De Stadkamer Centrum is een  multifunctionele ruimte op het gebied van informatie en cultuureducatie. Met dakterras, hotspots, werkruimtes en een medialab. Was de leeszaal of bibliotheek eerder de plaats waar je boeken kon lenen, tegenwoordig behelst het veel meer dan dat. De Stadkamer wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en participatie van mensen in de samenleving door ze te stimuleren zich te blijven ontwikkelen.

Internet, kranten, tijdschriften en werkplekken

Het nieuwe gebouw aan de Zeven Alleetjes heeft vele werkplekken waar inwoners van Zwolle gebruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld om te studeren of om die ene sollicitatiebrief te schrijven. Natuurlijk is er toegang tot internet, liggen er kranten en tijdschriften en zijn er de boeken.

Open ruimtes en hotspots

De Stadkamer wil aandacht voor ontmoeting en samenwerking tussen mensen. En dat betekent open ruimtes die kenmerkend zijn voor het begin dit jaar in gebruik genomen gebouw. De bezoeker kan  van vier hoog, via een vide, alle andere etages zien. Wie liever toch wat minder ruimte wil kan zich terugtrekken in één de vele hotspots. Het vier verdiepingen tellende gebouw kent overigens vele van deze hotspots. Van (huis)werkplekken tot een medialab en huiskamerbioscoop. En natuurlijk is er  weer een Stadkamer café.


Wil je een kijkje nemen? De Stadkamer Centrum is toegankelijk voor iedereen. Ook als je niet lid bent van de bibliotheek! Ze hebben gratis Wifi en werkplekken. En op doordeweekse dagen zijn ze geopend van 9 tot 9. Let even op de openingstijden tijdens de bijzondere dagen de komende periode.

Openingstijden

Maandag 09:00 – 21:00
Dinsdag 09:00 – 21:00
Woensdag 09:00 – 21:00
Donderdag 09:00 – 21:00
Vrijdag 09:00 – 21:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag 13:00 – 17:00 (Alleen op koopzondag)

Gerelateerde artikelen

Back to top button