Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Spoeddebat aangevraagd over WEZO

Groenlinks, SP en Swollwacht

Groenlinks, SP en Swollwacht willen we een spoeddebat in de Zwolse gemeenteraad over de situatie bij de WEZO. De afgelopen dagen is gebleken dat er grote beroering is over de tijdelijke contracten van medewerkers die op 1 januari dreigen te verlopen. Vandaag heeft het college van B&W bevestigd dat dit laatste vooralsnog doorgang krijgt.

Tijdelijke contracten

De drie raadsfracties hebben grote vraagtekens bij het feit dat de tijdelijke contracten niet in vaste contracten worden opgezet. Dit is een drama voor de betrokken werknemers, die daarmee hun baan verliezen. Bovendien stelt het ministerie dat het verstandiger is om tijdelijke contracten juist wel om te zetten naar vaste contracten.

In het verleden heeft de Zwolse gemeenteraad per motie opdracht gegeven er zorg voor te dragen dat mensen met een tijdelijk contract naar werk zouden worden begeleid voor 1 januari 2015. Dit blijkt niet te zijn gelukt, tot teleurstelling van de drie fracties.

SP, GroenLinks en Swollwacht: “Het laten aflopen van deze contracten is om verschillende redenen onwenselijk. Het kost mensen hun baan en hun inkomen, en daarmee ook de gemeente geld aan uitkeringen en re-integratiemiddelen. Op basis van nieuwe informatie die de afgelopen maanden beschikbaar is gekomen hebben het ministerie, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, de directeur en de Raad van Advies van de Wezo en de vakbonden laten weten dit een onverstandige weg te vinden. Wat ons betreft draait de gemeenteraad op korte termijn dit besluit terug.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button