Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Spectaculaire muurschildering met ‘Tijgers & Draken’ op gevel poppodium Hedon

Een samenwerking met Typhoon, Rico en Sticks

Zwolle – Zwolle is een trotse muur rijker. Op de zijgevel van poppodium Hedon is donderdagmiddag een nieuwe ‘mural’ onthuld in het bijzijn van de Zwolse rappers Typhoon en Sticks. De muurschildering is onderdeel van het landelijke project “Music & Murals” van kunstenaarsduo Niels van Swaemen en Kaspar van Leek, ook bekend als Studio Giftig. Zij maken muurschilderingen op basis van songteksten van Nederlands grootste artiesten. Voor Zwolle zorgden de teksten van Typhoon en Rico voor de nodige inspiratie.

© RTV Focus Zwolle

Op de muurschildering zijn allemaal verwijzingen te zien naar De Fakkelbrigade, de vriendengroep met onder andere Sticks en Typhoon, die werd gevormd rondom de rapgroep Opgezwolle. Kasper van Leek en Niels van Swaemen lieten zich inspireren door de groep en door het nummer Verre Oosten. Kaspar: “Het gaat niet perse om de gezichten van de rappers, de rappers dragen daarom maskers. Dat verwijst dan weer naar het nummer Verre Oosten.”

“Rico, Typhoon en Sticks waren hier net. Zij waren enthousiast, dat is heel fijn om te horen. Over de maskers waren zij ook enthousiast’ vervolgt Kaspar. ‘We zijn Trotse Muren heel dankbaar dat wij deze muurschildering hier bij Hedon mochten maken.”

© RTV Focus Zwolle (Rico, Sticks & Typhoon)
© RTV Focus Zwolle (Niels van Swaemen en Kaspar van Leek)

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button