Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Sociale recherche Zwolle spoort €195.487,- aan bijstandsfraude op

Zwolle – De sociale recherche van de gemeente Zwolle heeft afgelopen kwartaal in totaal €195.487,- aan bijstandsfraude opgespoord. Van 52 Zwollenaren is de uitkering stopgezet omdat zij hun werkelijke woonsituatie niet hadden gemeld. Dit bespaart de gemeente €44.400,- per maand. Door bestandskoppeling bleek dat verschillende personen inkomsten uit werk hadden verzwegen. Zij fraudeerden voor in totaal €38.865,-.

Een man kreeg bijstand, maar hield voor de gemeente achter dat hij als zelfstandige werkte en dus inkomsten had. Zo ontving hij ten onrechte ruim €63.690,- aan bijstand. Dit bedrag wordt van hem teruggevorderd.

Ook twee andere Zwollenaren verzwegen dat zij werkten als zelfstandige. Daarnaast verzwegen zij dat ze meerdere bankrekeningen hadden. Ze bleken vaak in het buitenland te zijn, waar ze uitgaven deden die niet pasten bij hun uitkering. Ten onrechte streken ze ruim €38.500,- aan bijstand op. Dit bedrag wordt van het stel teruggevorderd.

De sociale recherche kwam een derde man op het spoor die veel in het buitenland verbleef voor zijn werk. Dat hij daar een baan had, verzweeg hij voor de gemeente. Ten onrechte ontving hij ruim €31.517, – aan bijstand. Ook hij moet het bedrag terugbetalen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button